Elisa toi ennakkomyyntiin 5G-liittymät puhelimiin ja ensimmäisen 5G-älypuhelimen – OnePlus 7 Pro 5G tulossa tilattavaksi 6. kesäkuuta

Elisa on aloittanut 5G-puheliittymien ja ensimmäisen 5G-älypuhelimen, ZTE Axon 10 Pro 5G:n, ennakkomyynnin kuluttaja-asiakkaille ja yritysasiakkaille. Jo aiemmin huhtikuun lopulla ennakkomyyntiin tulivat mobiililaajakaistaliittymät ja -reitittimet.

ZTE Axon 10 Pro 5G -älypuhelin on nyt ennakkomyynnissä Elisan myymälöissä ja verkkokaupassa. OnePlus 7 Pro 5G -älypuhelimen ennakkomyynti puolestaan alkaa 6. kesäkuuta. Liittymien ja puhelinten toimitukset alkavat Elisan mukaan arviolta kesäkuun lopussa.

ZTE Axon 10 Pro 5G:n hinta on 899 euroa. OnePlus 7 Pro 5G:n hintaa Elisa tai OnePlus eivät vielä kerro, vaan se paljastetaan vasta ennakkomyynnin alkaessa.

5G-liittymiä on Elisalta saatavilla kahdessa eri nopeusluokassa, 1 Gbit/s sekä 600 Mbit/s. Liittymien täysi nopeus saavutetaan 5G-verkossa. Elisa toteaa, että 5G-liittymän voi kuitenkin hankkia jo nyt, sillä se toimii myös 4G-verkossa parhaillaan saatavilla olevilla maksiminopeuksilla. Elisa myös kertoo, että sen 5G-liittymissä tullaan näkemään tulevaisuudessa nopeuden lisäksi myös latenssiin eli vasteaikaan perustuvia hinnoittelumalleja asiakkaiden eri käyttötarkoituksiin.

Elisan Saunalahti Huoleton 5G 1000 Mbit/s -liittymän hinta on 49,90 euroa kuukaudessa ja Saunalahti Huoleton 5G 600 Mbit/s -liittymän 39,90 euroa ensimmäisen 12 kuukauden ajan ja sen jälkeen 44,90 euroa kuukaudessa.

”Suomalaiset käyttävät maailman eniten mobiilidataa älylaitteillaan. Älypuhelimilta odotetaan nykyisin paljon: niiden suorituskyky ja toisaalta suuret näytöt mahdollistavat puhelinten käyttämisen monipuolisesti sekä hyödyllisiin ja arkea helpottaviin tarkoituksiin että viihtymiseen”, Elisan liiketoimintajohtaja Antti Ihanainen toteaa.

”Tutkimuksemme mukaan suomalaiset odottavat 5G:ltä erityisesti nopeampaa nettiyhteyttä älypuhelimiin sekä mahdollisuutta katsoa videoita ja muuta liikkuvaa kuvaa nykyistä terävämmällä kuvanlaadulla. 5G vie meidät tässä suhteessa harppauksin eteenpäin, kun liittymänopeudet jopa kymmenkertaistuvat. Mobiilipelaaminen ja pelien kehittyminen taas edellyttää aiempaa selvästi lyhyempää viivettä pelaajan reaktioiden ja laitteen suoritteiden välillä. Tässäkin tulemme näkemään 5G:n edut jo hyvin pian, Ihanainen lisää.

Elisa avasi kaupallisen 5G-verkon ensimmäisenä Suomessa, ja verkko kattaa tällä hetkellä Tampereen, Jyväskylän, Turun ja Helsingin kaupunkikeskustojen alueet. 5G-verkkoa rakennetaan vauhdilla eri puolilla Suomea. 5G mahdollistaa esimerkiksi moninkertaiset tiedonsiirtonopeudet, lyhyemmän viiveen ja merkittävästi suuremman laitemäärän kytkemisen verkkoon.

ZTE Axon 10 Pro 5G ja OnePlus 7 Pro 5G ensimmäiset 5G-älypuhelimet

Molemmat Elisan kaksi ensimmäistä myyntiin tulevaa 5G-älypuhelinta perustuvat Qualcommin Snapdragon 855 -järjestelmäpiirille sekä 5G-modeemipiiri X50:lle.

OnePlussan 5G-puhelinmalli pohjautuu OnePlus 7 Prohon ja on ulkoisesti sitä vastaava, mutta suuniteltu sisäisesti osittain uudelleen. OnePlus 7 Pro 5G:ssä on kymmenen antennia, kun niitä OnePlus 7 Prossa on kuusi kappaletta. Lisäksi kasvaneen lämmöntuotannon vastapainoksi puhelimen sisällä jäähdytysjärjestelmännpinta-ala on kaksinkertaistettu. Tilaa puhelimen sisältä syöneet muutokset ovat vaatineet esimerkiksi NFC-lähiyhteyden antennin suunnittelun uudelleen puolet pienemmäksi.

OnePlus 7 Pro 5G on tulossa saataville vain yhtenä muistiversiona, 8 ja 256 gigatavua, sekä värinä. 5G-verkon tuen lisäksi OnePlus 7 Pro 5G tukee 4G LTE -verkkoja kategoriassa 20, eli jopa 2 gigabitin latausnopeudella verrattuna 1,2 gigabitin enimmäisnopeuteen OnePlus 7 Prossa. Lisäksi erona perus-Prosta OnePlus 7 Pro 5G:ssä on vain yksi SIM-korttipaikka. Ilmoitetut mitat ja paino ovat samat sekä OnePlus 7 Prolle että 5G-versiolle.

”5G on vihdoin totta, ja se tuo mukanaan enemmän muutoksia kuin osaamme tällä hetkellä edes kuvitella. Missiomme on tuoda huipputeknologiaa kaikkien saataville, ja olemme ylpeitä siitä, että OnePlus 7 Pro 5G -laitteen myötä pääsemme tuomaan tulevaisuuden teknologiaa markkinoille ensimmäisten joukossa. On mahtavaa lähteä tälle uudelle matkalle pitkäaikaisen yhteistyökumppanimme Elisan kanssa”, kertoo OnePlussan maajohtaja Tuomas Lampén.

”Läheinen yhteistyömme OnePlusin kanssa on jatkunut jo vuosia, ja on hienoa jatkaa sitä myös 5G-aikakaudella. Haluamme tarjota asiakkaillemme kyvykkäitä laitteita, joilla pääsee nauttimaan 5G:n eduista – ja OnePlus 7 Pro 5G on sellainen”, sanoo Elisan liiketoimintajohtaja Ville Valkama.

OnePlus 7 Pro 5G -puhelimella pelataan 5G-verkossa jo tulevan kesän ja syksyn pelitapahtumissa, kuten Tubeconissa ja Arctic Invitationalissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja