Elisa testasi 5G:tä liikkuvassa autossa Pasilassa – tiedonsiirtonopeus yli 1 Gbit/s

Elisa testasi aiemmin tällä viikolla Helsingin Pasilassa ensimmäistä kertaa 5G-verkkoa liikkuvassa autossa yhtä aikaa kahdella 5G-päätelaitteella. Testissä hyödynnettiin Elisan ja Huawein rakentamaa maailman ensimmäistä 5G:n vaatimuksien mukaista verkkoa, jossa testattiin viime viikolla onnistuneesti mm. VR-, AR- ja pelisovelluksia.

Nyt tehdyssä testissä ajettiin autolla Elisan pääkonttorin luota Itä-Pasilasta ratapihan toiselle puolelle Länsi-Pasilaan. Testissä saavutettiin 1 Gbit/s -datanopeus verkon ja päätelaitteiden välillä, kun päätelaitteesta verkkoon päin dataa liikkui 400 Mbit/s -nopeudella.

”Tänään tehtiin historiaa, sillä tämä oli ensimmäinen kerta, kun 5G-verkkoa testattiin liikkuvassa autossa kaupunkiympäristössä. Tähän asti testit on tehty laboratorio-olosuhteissa, mutta nyt 5G-verkkoa käytettiin todellisessa ympäristössä”, Elisan osastopäällikkö Eetu Prieur iloitsee.

Testin 5G-verkko toimi 3,5 gigahertsin taajuudella, joka on tärkein 5G-taajuusalue.

”Uusien kehitysaskelien ottaminen on välttämätöntä, jotta Suomesta tulee 5G-teknologian kärkimaa. Kyseisen testin mahdollistaa Viestintäviraston myöntämä testilupa. Kannustamme yrityksiä 5G-testaukseen ja innovointiin”, Viestintäviraston pääjohtaja Kirsi Karlamaa toteaa.

Testissä käytettiin Huawein kotikäyttöön tarkoitettuja esikaupallisia päätelaitteita. Ensimmäiset kaupalliset päätelaitteet tulevat markkinoille vuosien 2018 ja 2019 aikana.

”Olemme edelläkävijöiden joukossa maailmassa 5G-teknologian kehittämisessä. 5G-verkkoja ja niille pohjautuvia palveluita kehitetään tällä hetkellä kiivaasti ympäri maailmaa ja ne mahdollistavat tulevaisuudessa nopeammat ja luotettavammat verkkoyhteydet. Odotamme kuumeisesti, että 3,5 GHz taajuus jaetaan 5G-käyttöön vuoden 2018 aikana, jotta saamme edellytykset aloittaa kaupallisen 5G-verkon suunnittelu ja rakentaminen Suomessa”, Prieur jatkaa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.