Mainos

Elisa neuvottelee noin 200 työpaikan vähennyksestä

Elisa aikoo vähentää noin 200 henkeä maanantaina alkavissa yt-neuvotteluissa.

Teleyhtiö Elisa aloittaa maanantaina yhteistoimintaneuvottelut yritysasiakasyksikössään. Yhtiö arvioi henkilöstön vähennystarpeeksi 180-210 työntekijää. Tavoitteena on henkilöstöjohtaja Risto Rinta-Männyn mukaan hyödyntää yhtiön käyttöön ottamia erosopimuksia ja muita järjestelyjä mahdollisimman pitkälle suorien irtisanomisten välttämiseksi.

Rinta-Männyn mukaan neuvottelujen piirissä on kaikkiaan noin 1000 henkilöä Elisan yritysasiakasyksiköissä yhtiön seitsemällä toiminta-alueella. Valtaosa heistä työskentelee Uudenmaan alueella. Neuvottelut ovat osa yhtiön vuosi sitten julkistamaa toiminnan tehostamisohjelmaa, joka toteutetaan vuosina 2005-2007.

Elisan henkilöstö on vähentynyt ohjelman aikana runsaalla 500 työntekijällä. Yhtiöllä oli uudelleenjärjestelyjen alkaessa viime toukokuussa noin 5200 työntekijää. Joulukuun lopussa määrä oli laskenut vajaaseen 4700 työntekijään.

- Vähennykset ovat toteutuneet osin erosopimusten ja luonnollisen poistuman kautta. Perinteisiä irtisanomisia on varsin vähän, sanoo Rinta-Mänty. Hän toivoo, että niiltä vältyttäisiin mahdollisimman pitkälle myös nyt alkavissa neuvotteluissa.

Muutosturvalainsäädännön myötä käyttöön otetut erosopimukset tarjoavat työpaikan jättävälle työntekijälle erilaisia tukia. Taloudellisen tuen lisäksi järjestetään muutoskoulutusta ja tuetaan työnhakua tai yrittäjäksi ryhtymistä, toteaa Rintamänty.

Elisa kertoi viime viikolla ulkoistavansa tilausten käsittelyä ja laskutusta. Henkilöstön määrä vähenee noin 120 työntekijällä, jotka siirtyvät vanhoina työntekijöinä henkilöstöpalveluyritys Baronan palvelukseen.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 24.02.2006)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.