Elisa julkaisi 5G-verkkonsa peittoalueet – näillä hyvin rajatuilla alueilla verkko aluksi toimii

Elisa on avannut 5G-verkkoja useille paikkakunnille eri puolelle Suomea. Tällä hetkellä verkot kattavat rajattuja alueita pääkaupunkiseudulta, Turusta, Tampereelta ja Jyväskylästä. Omilla sivuillaan Elisa on julkaissut 5G-verkkojen kattavuusalueista karttakuvat, jotka ovat nähtävissä myös uutisen alta.

Elisan kertoi tänään tuoneensa ennakkomyyntiin 5G-reitittimen ja ensimmäiset 5G-liittymäpaketit. Liittymiä on saatavilla sekä 1 Gbit/s että 600 Mbit/s nopeuksilla, minkä lisäksi Elisalta odotetaan tulevaisuudessa myös latenssiin eli vasteaikaan perustuvia hinnoittelumalleja eri liittymäpaketeille. 5G-liittymäpaketin voi hankkia myös, vaikka asuisi nyt ilmoitettujen 5G-alueiden ulkopuolella, sillä paketti toimii myös 4G-verkossa nyt saatavilla olevilla maksiminopeuksilla. Tällöin osa 5G-verkon tarjoamasta nopeammasta tiedonsiirrosta ja vastenopeudesta jää tosin hyödyntämättä.

Ensimmäisen Huawein 5G-reitittimen ennakkomyynti on tänään alkanut Elisan myymälöissä ja verkkokaupassa. Hintaa Huawei 5G CPE Prolla on 899 euroa, joten ainakin alkuvaiheessa 5G-verkon käyttöönotto vaatii huomattavaa rahallista investointia. Reitittimen lisäksi Elisan 5G-liittymäpaketit maksavat joko 39,90 euroa kuukaudessa (600 Mbit/s nopeus) tai 44,90 euroa kuukaudessa (1 Gbit/s nopeus). Hitaamman (600 Mbit/s) liittymän ostajat saavat tosin liittymän 34,90 euron tarjoushintaan ensimmäisen 12 kuukauden ajan.

Lue myös:

    Uusimmat