Elisa julkaisi 5G-verkkonsa peittoalueet – näillä hyvin rajatuilla alueilla verkko aluksi toimii

Elisa on avannut 5G-verkkoja useille paikkakunnille eri puolelle Suomea. Tällä hetkellä verkot kattavat rajattuja alueita pääkaupunkiseudulta, Turusta, Tampereelta ja Jyväskylästä. Omilla sivuillaan Elisa on julkaissut 5G-verkkojen kattavuusalueista karttakuvat, jotka ovat nähtävissä myös uutisen alta.

Elisan kertoi tänään tuoneensa ennakkomyyntiin 5G-reitittimen ja ensimmäiset 5G-liittymäpaketit. Liittymiä on saatavilla sekä 1 Gbit/s että 600 Mbit/s nopeuksilla, minkä lisäksi Elisalta odotetaan tulevaisuudessa myös latenssiin eli vasteaikaan perustuvia hinnoittelumalleja eri liittymäpaketeille. 5G-liittymäpaketin voi hankkia myös, vaikka asuisi nyt ilmoitettujen 5G-alueiden ulkopuolella, sillä paketti toimii myös 4G-verkossa nyt saatavilla olevilla maksiminopeuksilla. Tällöin osa 5G-verkon tarjoamasta nopeammasta tiedonsiirrosta ja vastenopeudesta jää tosin hyödyntämättä.

Ensimmäisen Huawein 5G-reitittimen ennakkomyynti on tänään alkanut Elisan myymälöissä ja verkkokaupassa. Hintaa Huawei 5G CPE Prolla on 899 euroa, joten ainakin alkuvaiheessa 5G-verkon käyttöönotto vaatii huomattavaa rahallista investointia. Reitittimen lisäksi Elisan 5G-liittymäpaketit maksavat joko 39,90 euroa kuukaudessa (600 Mbit/s nopeus) tai 44,90 euroa kuukaudessa (1 Gbit/s nopeus). Hitaamman (600 Mbit/s) liittymän ostajat saavat tosin liittymän 34,90 euron tarjoushintaan ensimmäisen 12 kuukauden ajan.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja