Elinkeinoministeri Rydman MTV:lle: Ay-liike öykkäröi ja vahingoittaa suomalaisen työntekijän etua

Elinkeinoministeri Rydman jyrähti Teollisuusliiton lakoille – "Vastuutonta toimintaa" 3:07
Näin elinkeinoministeri Wille Rydman kommentoi Teollisuusliiton uusia lakkoja – katso video!

Elinkeinoministeri Wille Rydman (ps.) pitää Teollisuusliiton toimintaa vastuuttomana.

Teollisuusliitto kertoi tänään uusista lakoista, joilla se vastustaa Petteri Orpon (kok.) hallituksen ajamia työmarkkinatiukennuksia ja sosiaaliturvaleikkauksia. Liitto ajaa alas Kokkolan ja Porvoon Kilpilahden teollisuusalueiden tuotannon helmikuun alussa kahdeksi päiväksi.

Rydmanin sanoin tällainen toiminta ei palvele suomalaisten työntekijöiden etua, vaan pikemminkin vahingoittaa sitä. Hän on huolissaan, kärsiikö Suomen houkuttelevuus ulkomaisten yritysten ja sijoittajien silmissä lakkojen vuoksi.

– Epäilemättä monet sijoittajatkin katsovat, että millainen toimintaympäristö Suomi on, kuinka lakkoherkkä maa tämä on, ja kuinka paljon ammattiyhdistysliike pyrkii vaikuttamaan politiikan sisältöihin eikä varsinaisiin työmarkkinakysymyksiin, ministeri luettelee.

– Kyllä tässä ammattiyhdistysliike oman kyynisen valtapolitiikkansa ajamana pelaa hyvin isoilla panoksilla ja tekee sen hyvin vastuuttomalla tavalla.

"Kyse öykkäröinnistä"

Elinkeinoministeri kuvailee ay-liikkeen toimintaa öykkäröinniksi. 

– Kyllähän Hakaniemessä vähän sellainen ajattelu on, että jos vaalitulos ei kelpaa, niin sitten he lähtevät ulkoparlamentaarisen painostuspolitiikan tielle ja se on tietysti hyvin valitettavaa.

Rydman vakuuttaa olevansa duunareiden puolella. Ay-liike ei hänen mukaansa palvele työntekijän etuja, vaan ampuu teoillaan itseään jalkaan.

– Minulla on suuri sympatia suomalaista työmiestä ja -naista kohtaan. Olen huolestunut siitä, että millä tavoin ay-liike käyttää tällä hetkellä työntekijää keppihevosena omalle kyynisen valtapolitiikalleen.

– Suomalaisen työntekijän etu on se, että Suomessa on työpaikkoja, ja että meillä on kilpailukykyinen toimintaympäristö. Kaikkea tätä ay-liike toiminnallaan vaarantaa. Se miten ay-liike Suomessa toimii, se ei missään nimessä palvele työntekijän etuja, päinvastoin.

Katso elinkeinoministerin koko haastattelu artikkelin alussa olevalta videolta!

Lue myös:

    Uusimmat