Mainos

Elina Tervo polttaa videolla kannabista ja puhuu suhteestaan huumeisiin: "Uskomatonta, että se on kiellettyä"

Fitness-mallina ja tv-kasvona tunnettu Elina Tervo avautuu Youtube-videolla suhteestaan huumeisiin ja polttaa kannabista.

Elina Tervo tekee parhaillaan matkailuohjelmaa Youtube-kanavalleen. Viikonloppuna hän julkaisi videon Albaniasta. Videolla hän kertoo, että kannabis valikoitui videon teemaksi, koska se on maassa arkipäiväinen asia.

– Kysyimme, että mitä täällä voisi tehdä, mikä on paikallinen juttu. Kaikki sanoivat, että polta kannabista, se on täällä se mitä tehdään, Tervo kommentoi MTV.fille. 

Tervo kertoo kokeilleensa kannabista useaan kertaan eri puolilla maailmaa, mutta todenneensa, ettei aine sovi hänelle. Kannabiksen käyttäminen ei rauhoita häntä, vaan aiheuttaa pahoinvointia.

– Kokeilin taas kerran kolmeen vuoteen, josko aivokemia olisi muuttunut, mutta ei kai se sieltä koskaan muutu, hän kertoo ja toteaa, että kannabis vaikutti häneen yhtä negatiivisesti kuin ennenkin. 

Tervolla on AD/HD, jota hän lääkitsee muutaman kerran vuodessa amfetamiinipohjaisilla lääkkeillä. Hän kertoo, että lääke auttaa häntä keskittymään.

– En halua syödä lääkkeitä päivittäin, koska koen, että ne muuttavat persoonaani liikaa.

Tervo puhuu huumeiden käytöstä avoimesti, koska haluaa muuttaa ihmisten käsitystä niistä. Hänen mukaansa on yleinen harhaluulo, että huumeita käytetään vain päihtymistarkoituksessa.

– En missään nimessä itse koskaan halua olla sekaisin, vaan pikemminkin rauhoittua ja saada selkeän mielentilan. Ihmiset, jotka kamppailevat esimerkiksi AD/HD:n, ylivilkkauden tai keskittymishäiriön kanssa todellakin haluavat rauhoittua.

– Juon alkoholiakin, mutta en joka päivä enkä ole alkoholisti. Tai jos kerran parissa vuodessa poltan muutaman hatsin kannabista, minusta ei tule narkkaria.

Tervon mielestä kannabiksen lääkekäytössä ei ole mitään väärää tai ihmeellistä. Siksi se pitäisi hänen mielestään laillistaa Suomessakin.

– Kannabis lääkemuotona voi auttaa tosi moniin sairauksiin. On uskomatonta, että se on kiellettyä. Jokaisen täytyy itse ottaa vastuu päihdeaineistaan ja lääkkeistään. Jos lääkäri jotain suosittelee, se on mielestäni lääkärin ja potilaan välinen asia, ei valtion.

Hän korostaa, ettei kannusta ketään käyttämään huumeita.

– En tietenkään sano, että kaikkien pitäisi poltella. Asioita voi nähdä monelta eri kantilta. Jos joku käyttää huumeita niin ajatellaan, että kaikki ovat samanlaisia, tai että joku huumausaine on pelkästään pahasta. Haluan avata ihmisten silmiä, että ei se niin mustavalkoista aina ole.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.