Elina Kanerva viettää itsenäisyyspäivää yksin ensimmäistä kertaa 20 vuoteen: "Totta kai se on surullista"

7:34
Elina Kanerva oli tuttu näky Linnan juhlissa 20 vuoden ajan. Haastattelussa hän kertoo, mikä tilanne on erityisesti jäänyt mieleen.

Edesmenneen kansanedustajan Ilkka Kanervan puolisona tunnettu Elina Kanerva muistelee Linnan juhlien kohokohtia MTV Uutisten haastattelussa.

Keväällä menehtyneen kansanedustaja Ilkka Kanervan leski Elina Kanerva kertoo haastattelussa itsenäisyyspäivän suunnitelmistaan. Kanerva on ollut tuttu näky miehensä kanssa Linnan juhlissa jo 20 vuoden ajan.

Nyt Ilkan poismenon jälkeen hän palaa haastattelussa kauneimpiin muistoihinsa.

– Kun ensimmäistä kertaa menin, niin jännitin todella paljon. Minulla oli puku tehty valmiina ja muutama viikko ennen sitä juhlaa laihduin ja puku ei ihan istunutkaan. Se oli jännittävä tilanne ylipäätään, kun en ollut tottunut julkisuuteen lainkaan ja sitten mennä sinne Ilkan seuralaisena, niin se oli todella mieleenpainuva juttu.

Haastattelussa Kanerva kertoo, miten hän aikoo viettää itsenäisyyspäivän tänä vuonna.

– Totta kai se on surullista. Minä katson ja vietä itsenäisyyspäivää nyt yksin. Se toki herättää sellaista haikeutta. Toisaalta ajattelen, että tämä oli elämää ja nyt oli Ilkan aika lähteä ja minun tarvitsee jatkaa elämää.

Kanervan haastattelu on osa MTV Uutiset Liven Linnan etkot -juhlalähetystä, joka lähetetään suorana Hotel Kämpistä 6.12 kello 16.30 alkaen. 

0:43

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja