Elijah Wood puhuu lapsiin kohdistuvista seksuaalirikoksista – "Hollywoodissa on paljon pimeyttä"

Muun muassa Taru Sormusten Herrasta -elokuvista tuttu tähti puhuu brittilehden artikkelissa lasten hyväksikäytöstä.

Näyttelijätähti Elijah Wood, 35, vertaa Hollywoodissa tapahtuvaa lasten hyväksikäyttöä Brittein saarilla järkyttäneeseen Jimmy Savilen tapaukseen.

Vuonna 2011 kuollut Savile oli muun muassa Top of the Pops -ohjelmaa juontanut televisiojuontaja, jonka epäiltiin syyllistyneen satojen lasten seksuaaliseen hyväksikäyttöön yli 40 vuoden kuluessa.

Wood oli kahdeksanvuotias, kun hänet nähtiin ensimmäisen kerran valkokankailla elokuvassa Paluu tulevaisuuteen II (1989).

Elijah Wood sanoo Sunday Timesin haastattelussa välttyneensä itse lapsena joutumasta vaikutusvaltaisten tahojen suojelemien pedofiilien kynsiin, mutta monille muille lapsinäyttelijöille ei käynyt yhtä hyvin.

Hän sanoo myös uskovansa, että hyväksikäyttöä tapahtuu edelleen.

– Tällä alalla on paljon niin sanottuja myrkkykäärmeitä, ihmisiä, joiden mielessä on vain ja ainoastaan oma etu. Siellä on paljon pimeyttä, Wood sanoo haastattelussa The Telegraphin mukaan.

Elijah Wood kertoo, että hän ei päätynyt juhliin, jossa oli paikalla paljon hyväksikäyttäviä ihmisiä. Hänen äitinsä ei päästänyt häntä juhliin.

Myös muun muassa Gremlins-elokuvassa näytellyt 1980-luvun lapsitähti Corey Feldman on kertonut olleensa teini-ikäisenä hyväksikäyttäjien ympäröimänä. Hän on kärsinyt aikuisiällä mielenterveysongelmista, alkoholismista ja huumeriippuvuudesta.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja