Mainos

Elämä naapurustossa muuttui painajaiseksi – uhkailujen jälkeen postiluukusta pudotettiin myrkytetty koiranluu, johon Tarjan rakas Rico-koira kuoli

0:19

Juttu osoittautui virheelliseksi. Rotanmyrkystä ei ole todisteita. Tästä voit lukea uuden, 12.10. julkaistun jutun. 

Omakotitalon oven avaa Tarja Kallio-Parpala. Oven välistä luikahtaa leikkeihinsä viisivuotias Manu. Teini-ikäinen tytär on jo lähtenyt kouluun, ohi tyhjäksi jääneen koirahäkin talon pihalla. Tunnelma on apea, vaikka Ricon kuolemasta tulee jo kohta kaksi viikkoa.

– Nyt sitä vain miettii, miten joku voi tehdä tuollaista. Ja miksi? Ja miten tuon olisi voinut estää, pohtii Tarja Kallio-Parpala.

Hän jakaa öisin postia, ja saksanpaimenkoiran ja huskyn sekoitus Rico toimi silloin tukena perheen 17-vuotiaalle, kun pienempi lapsi oli yöhoidossa muualla.

– Hänkin on aivan murtunut tapauksesta, kertoo Tarja.

Postiluukusta karmea viesti

Kaikki alkoi jo jonkin aikaa sitten. Tarja alkoi kuulla välillisiä uhkailuja öisin haukkuvasta koirasta. Rico oli kuuman kesän aikaan jonkin verran öitä häkissään. Kun postilaatikosta kolahti lappu ”Lopeta rakkisi tai minä lopetan”, Tarja säikähti. Hän piti koiran yöt sisällä ja alkoi olla varovainen sen kanssa.

– Käytin vain ilta- ja aamupissat lähistöllä, päivälenkille ajoin auton kanssa jonnekin kauemmaksi.

Hän teki poliisille ilmoituksen siinä vaiheessa, kun pihalta alkoi löytyä kinkkukääröjä. Niissä kinkkusiivun keskelle oli laitettu lasinpaloja, nastoja, ruuveja tai hammastikkuja.

– Näitä tuli aika paljon ja joskus niitä oli häkissäkin. Kaikkiaan kinkkukääröjä ilmestyi ehkä kolmisenkymmentä.

Valvontakameratkaan eivät auttaneet

Tarja viritti pihalle valvontakameroita, mutta ei onnistunut saamaan kuviin ketään. Pihalla sen sijaan näkyi vieraan ihmisen kengänjälkiä ja yhteen kameran kuvaan tallentui jotakin.

– Vaaleanpunainen crocsin kärki, mutta edes kengän koko ei selviä kuvasta.

Perheen elämä muuttui painajaiseksi. Tarja oli stressaantunut ja tilanne välittyi lemmikinkin käyttäytymiseen.

– Tuntui että se alkoi suojella minua jo pikkulinnuiltakin. Hain ammattikouluttajalta apua koiran kasvatukseen, kertoo Tarja.

Eräänä yönä Tarja oli jälleen työssä ja palasi kotiin aamulla. Talon ovessa on postilaatikko, jota kautta sisälle oli pudotettu puruluu, joka oli sinertävä. Siltä osin kuin sitä oli jäljellä. Rico oli syönyt luun ja kuoli hiukan myöhemmin myrkytykseen.

– Eläinlääkäri totesi, että kyse oli rotanmyrkystä. Vatsasta löytyi myös lasinsiruja ja nastoja, kertoo Tarja.

Rikosilmoitus poliisille

Hän on tehnyt poliisille rikosilmoituksen asiasta ja toivoo, että asia selviää. Hän toivoo myös malttia ihmisille, jotka eivät pidä koirista, ja muistuttaa, että lemmikin tappaminen on rikos.

– Sitä paitsi öisin lähistöllä haukkui kyllä koira, mutta se ei ollut meidän koiramme, kertoo Tarja.

Tilanteesta on vaikea päästä yli.

– Meillä oli aiemmin koira, joka kuoli haimasyöpään. Nyt Ricon kuolema tuntuu niin turhalta. En voi ymmärtää, että joku voi tehdä tällaista ­– aiheuttaa eläimelle turhaa kärsimystä, sanoo Tarja.

Oikaisu 12.10. klo 14:38: Rotanmyrkystä ei ole todisteita. Linkki uuteen juttuun. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja