Unna-koira nappasi jotakin suuhunsa lenkkipolun varrelta – pian alkoi humalaista muistuttava hoipertelu ja oksentaminen: "Itku kurkussa mietin, selviääkö koira ollenkaan"

0:38
3-vuotiaan Unnan oireet olivat selvät.

Oululaisen Ilona Kinnusen 3-vuotias Unna-koira oli Kinnusen äidin kanssa lenkillä, kun koira nappasi suuhunsa jotakin lenkkipolun varrelta. Kyseessä oli mitä ilmeisemmin myrkytetty herkkupala, sillä koiran vointi huononi nopeasti.

Ilona Kinnusen mukaan berninpaimenkoira Unna on hyvin tottelevainen ja kiltti, mutta perso ruoalle. Lenkkipolun varrelta löytynyt ruoka kelpasikin koiralle hyvin.

– Oli sen verran hyvä herkku tarjolla, että ei ehtinyt kissaa sanoa niin oli herkku naamarissa, Kinnunen kertoo. 

Voimakkaat oireet

Voimakkaat oireet aikoivat saman tien. Kinnusen äiti soitti hänelle töihin ja kertoi, että koira hoiperteli kuin humalainen ja oksenteli. Lisäksi hengitys oli raskasta. 

– Äitini oli koiran kanssa onneksi vain parin sadan metrin päästä kotoa. Koiralla oli mennyt jalat alta, eikä se meinannut päästä hissistä ulos.

Unna vietiin kiireellä lääkäriin, jossa se sai oksennuspiikin. Kinnusen mukaan koira oksensi ulos pullan näköisiä palasia. Omistajat eivät olleet antaneet koiralle mitään vastaavaa ruokaa.

– Lähdin töistä lääkäriin hirveällä kiireellä, itku kurkussa miettien, selviääkö koira ollenkaan, Kinnunen muistelee. 

Rikosilmoitus tekeillä

Kinnunen oli myöhemmin palannut paikalle, jossa koira oli napannut jotakin suuhunsa. Paikalta löytyi lisää ruoanpalasia, jotka muistuttivat pilaantuneita koiranmakkaroita.

Kinnunen ei tiedä, mitä myrkkyä pullissa on mahdollisesti voinut olla, koska lääkäri heitti ne menemään ennen tarkempaa tutkimusta. Myös lääkäri oli pitänyt myrkytystä todennäköisenä vaihtoehtona.

Kinnunen tekee tapauksesta rikosilmoituksen.

Koira voi hyvin

Tapaus sattui koiranulkoiluttajien suosimalla lenkkipolulla Toppilansalmessa.

Unna voi tällä hetkellä hyvin tapauksesta huolimatta. 

– Se on vain tosi tokkurainen raukka.

Kinnusella on myös kaksi muuta koiraa.

– Jos ne olisivat tuon myrkyn syöneet, olisivat kuolleet heti. Unna on sen verran isompi järkäle, että kroppa kestää vähän paremmin.

Oulussa on ollut useita vastaavia tapauksia. Kinnunen työskentelee eläintarvikeliikkeessä, jossa hän kuulee paljon tarinoita asiakkailtaan. 

Kinnunen toivoo, että tekijä saataisiin vastuuseen. Hän kirjoitti päivityksen Facebookiin varoittaakseen ihmisiä.

– Toivoisin, että ihmiset tekisivät rikosilmoituksen, vaikkei se mihinkään johtaisikaan. Kannattaa myös luottaa omiin vaistoihin.

– Jos koira vaikuttaa siltä, ettei ole kaikki hyvin, niin ei kannata lähteä arpomaan. Pitää kuunnella omaa intuitiota ja viedä koira lääkäriin. Mieluummin turha reissu sinne, kuin sitten toinen vaihtoehto.

Kinnunen kertoo, että seuraavaksi hän aikoo ostaa Unnalle kuonokopan, ettei vastaavaa enää tapahtuisi. Kyseinen lenkkipolku on myös pannassa. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja