"Elämä F1:ssä on paljon tylsempää kuin miltä se näyttää" – Kimi Räikkönen kertoi, mikä F1-tähden arjessa on kaikkein vaikeinta

Kimi Räikkösen molemmat yleiset pressihetket toisella talvitestiviikolla peruuntuivat, mutta Alfa Romeon suomalaisveteraani antoi F1-testeissä pitkän haastattelun espanjalaiselle El Pais -lehdelle.

On helppo ymmärtää, miksi Räikkönen ei ollut kiinnostunut kommentoimaan testijakson antia. Hän ei tunnetusti tykkää lätistä turhanpäiväisyyksistä, ja talvitestien tulosliuskat ovat hänelle juuri sitä.

Alfa Romeon lehdistölle toimittamassa videossa Räikkönen sanoi, että voimasuhteiden arvioiminen on tässä vaiheessa pelkkää arvailua, joten on parempi odottaa muutama viikko ja katsoa tilannetta sitten kauden ensimmäisessä osakilpailussa Australiassa.

El Paisin haastattelussa keskityttiin pääosassa kaikkeen muuhun kuin ajamiseen ja auton suorituskykyyn.

Lehti pyrki muun muassa kartoittamaan niitä jäämiesmäisiä luonteenpiirteitä, jotka ovat tehneet Räikkösestä yhden F1-varikoiden suosituimmista kuljettajista.

– Olen iloinen, jos löytyy ihmisiä, jotka pitävät minusta, mutta on myös niitä, jotka eivät pidä. Yritän vain tehdä asioita, jotka tekevät minut onnelliseksi, Räikkönen sanoi haastattelussa Grandprix247-sivuston mukaan.

– En tee mitään miellyttääkseni muita. Teen mitä teen, ja ajattelen itseäni. Minulla ei ole tarvetta olla uutisissa. Kun tekee asioita, jotka saavat onnelliseksi, se on ainoa asia, jolla on merkitystä. Jos on onnellinen, se auttaa työelämässä riippumatta siitä, mitä se työ on. Se auttaa jokapäiväisessä elämässä. Jos ihmiset pitävät tästä, hienoa, jos eivät, sekin on hienoa. Jokainen tavallaan.

Yksi merkittävä osa Räikkösen nykyistä onnellisuutta on hänen perheensä, erityisesti lapset Robin ja Rianna.

– Nautin isyydestä. Mitä isommiksi lapset kasvavat, sitä hauskempaa se on. Rakastan heidän kanssaan viettämääni aikaa. On mukava nähdä, kun he kasvavat. Koen tärkeäksi sen, että olen kotona mahdollisimman paljon ja saan olla mukana heidän lapsuudessaan, viettää aikaa ja leikkiä heidän kanssaan sekä auttaa heitä.

Kun isän ammatti on F1-kuljettaja, tulee väistämättä hetkiä, jolloin Räikkönen ei voi olla lastensa luona. Ja niitä hetkiä tulee paljon. Asioiden tärkeysjärjestys on kuitenkin yksiselitteisen selkeä.

– Perhe on tärkeämpää kuin kilpaileminen. Kaipaan heitä, kun olen poissa. Se on kaikkein vaikeinta siinä, että olen niin paljon ja pitkään poissa kotoa. Elämä F1:ssä on kuitenkin paljon tylsempää kuin miltä se näyttää.

Lue myös:

    Uusimmat