Kotiin karannut Kimi Räikkönen tiivisti testijakson tyypilliseen tapaansa: "On parempi odottaa muutama viikko"

1:56
Koronavirusepidemia saattaa typistää F1-kautta entisestään. Tulosruudussa oli torstaina juttua aiheesta.

Kimi Räikkösen testiurakka oli kierrosmäärällisesti F1-kuljettajista toiseksi pienin. Räikkönen kiersi Barcelonan rataa kahden testiviikon aikana Alfa Romeollaan 300 kertaa.

Räikkönen kellotti heti toisena testipäivänä todellisen showkierroksen. Kellot pysähtyivät aikaan 1:17,091, joka oli tuossa vaiheessa huomattavasti kovempaa kyytiä kuin kenelläkään muulla.

Ilmeisen kevyellä bensakuormalla tehty aika jäi Räikkösen parhaaksi, ja kaikki kuljettajat huomioiden kyyti oli lopulta testien 15. parasta.

Toki Räikkönen, jos joku, tietää, ettei ajoilla varsinaisesti ole merkitystä.

Toisella viikolla Räikkönen oli Alfa Romeon ratissa keskiviikkona ja perjantaina, mutta ei kaikesta päätellen ollut lainkaan innokas spekuloimaan tallinsa tilanteesta.

Alfa Romeo perui molempina päivinä Räikkösen lehdistötilaisuudet, ja suomalaiskuljettaja poistui perjantaina radalta jo siinä vaiheessa, kun muut testasivat vielä.

Hieman myöhemmin talli kuitenkin jakoi Räikkösen mietteet.

– Emme oikein tiedä, missä olemme Australiassa. On aina vaikea sanoa testien jälkeen. Se on vain arvailua, joten on parempi odottaa muutama viikko, Räikkönen aloitti.

– Kun kaikki näiltä kuudelta päivältä kerätty data on käyty läpi, löydämme toivottavasti parhaat vaihtoehdot ja olemme ensimmäisessä kisassa niin hyviä kuin mahdollista. Teemme kotiläksymme ja toivottavasti saavutamme hyvän tuloksen ensimmäisestä kisasta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.