Mainos

Eläköitynyt tullikoira Urho palkitaan arvonimellä – "Teki töitä leikin varjolla, mutta tosissaan"

1:07

Tullikoira Urho palkitaan tänään vuoden virkakoira -arvonimellä Helsingissä järjestettävien koiramessujen yhteydessä, kertoo Tulli.

Jo eläköitynyt Urho teki uransa Helsinki-Vantaan lentokentällä. Työssään Urho ansioitui etenkin huumausaineiden valmistamiseen käytettävien ainesosien etsinnöissä. Urhon kerrotaan löytäneen muun muassa yli 500 kiloa amfetamiinin valmistamiseen käytettävää APAAN-kemikaaliyhdistettä, Tulli kertoo tiedotteessa.

– Urho teki töitä leikin varjolla, mutta tosissaan. Se todellakin nauttii etsimisestä. Urho on varsin vauhdikas koira, eikä vauhti ole iän myötä paljoakaan hiljentynyt. Urho teki töitä aina hihnan kanssa, koska siinä vauhdissa ei olisi muuten mies perässä pysynyt, vaikka olisi juossut minkä kintuistaan pääsee, Urhon ohjaaja Timo Lindholm kertoo Tullin tiedotteessa.

Urhoa kuvaillaan ihmisrakkaaksi ja sosiaaliseksi koiraksi. Tullin mukaan Urho on kuitenkin aina ymmärtänyt työn ja edustamisen eron.

– Töissä se ei välittänyt ihmisten rapsutusyrityksistä, mutta edustustehtävissä messuilla ja muissa tapahtumissa se nautti suunnattomasti kaikesta saamastaan huomiosta, Tulli kertoo.

Urhon kanssa vuoden virkakoira -arvonimen vastaanottavat tänään rajakoira Ceijo, sotakoira Helmi, vankilakoira Rane ja poliisikoira Routa.

Tullilla on noin 50 koiraa, jotka työskentelevät tullitoimipaikoilla ympäri Suomen. Tullikoiria on koulutettu ja käytetty vuodesta 1969 lähtien.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.