Tutustu labradorinnoutaja Juttaan, josta tuli huumeita etsivä tullikoira: ”Avoin, rohkea ja jopa hieman röyhkeä”

0:50
Katso videolta, miten huumausaineiden etsintä sujuu Jutalta!

Venäjän tullin lahjoittama labrodorinnoutaja Suomen tullille on valmistunut tänään huumausaineiden etsintään erikoistuneeksi tullikoiraksi. Jutta-niminen koiranpentu lahjoitettiin Suomen tullille vuosi sitten 25-vuotisen yhteistyön kunniaksi. Jutan työskentelypaikka on Helsinki-Vantaan lentokentällä.

Juttaa on nyt vuoden ajan koulutettu huumausaineiden etsintään erikoistuneeksi tullikoiraksi. Tulli kertoo tiedotteessaan, että koulutus päättyi tänään tasokokeeseen, jonka Jutta läpäisi valmistuen virallisesti tullikoiraksi. Lisäksi eläinlääkäri on todennut Jutan tullikoiran työhön sopivaksi.

Helsinki-Vantaan lentoasemalla Jutan työ-ympäristö muodostuu matkustaja-, posti- ja rahtiliikenteen valvonnasta. Sen muita tehtäviä ovat Tullin rikostorjunnan ja muiden yhteistyöviranomaisten tukeminen.

– Luonteeltaan Jutta on avoin, itsenäinen, rohkea ja joskus jopa hieman röyhkeä. Sillä on erittäin suuri ruokahalu, ja ruoan eteen Jutta tekee kaikkensa, koiranohjaaja Jussi Planting kertoo. 

Tullissa työskentelee tällä hetkellä noin 50 tullikoiraa, joiden tehtävänä on paljastaa tavaravirroista kiellettyjä ja rajoitettuja tavaroita. Suurin osa tullikoirista on koulutettu etsimään huumausaineita. Lisäksi tullikoirat etsivät savukkeita, nuuskaa, käteistä rahaa, eläinperäisiä elintarvikkeita, aseita ja räjähteitä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja