Eläkeläispariskunnan pihalle ilmestyi valtava vajoama – "Kukaan ei tiedä mitä tapahtui"

"Naapuri kysyi haluanko kuulla hyvät vai huonot uutiset" 1:04

Eläkeläispariskunnan takapihalle ilmestyi suuri, pyörteilevän veden valtaama vajoama Queenslandin Ipswichissä, Australiassa, kertoo paikallinen ABC News -uutiskanava. Halkaisijaltaan kahdeksanmetriseksi laajentuneen kuopan epäillään olevan vanha kaivoskuilu.

Lynn ja Ray McKay heräsivät noin kello yhdeksän paikallista aikaa, kun heidän oveensa koputettiin. Tomaattejaan kastellut naapuri oli huomannut eläkeläispariskunnan takapihalla jotain erikoista. 

– Meillä ei ole tapana herätä aikaisin, sillä olemme eläkkeellä. Joku koputti ovella yhdeksän aikaan, ja se oli naapurin kaveri, Ray McKay kertoi uutiskanavan haastattelussa.

Naapuri kertoi vanhuksille, että heidän pihalleen oli ilmestynyt selittämätön kuoppa.

– Tulin ulos, ja näin reiän maassa. Se oli ensin pieni, vain metrinen, mutta se on suurentunut sen jälkeen.

"He eivät jää ongelmansa kanssa yksin"

McKayt ajattelivat halkaisijaltaan kahdeksanmetriseksi laajentuneen vajoaman johtuvan rikkoutuneesta vesiputkesta. Kaupungin vesihuollon mukaan alueella ei kuitenkaan kulje putkia, jotka olisivat voineet rikkoutua.

Myöhemmin selvisi, että maahan ilmestynyt reikä on todennäköisesti vanha kaivoskuilu.

– Olemme saaneet selville, että tänne sijoitettiin kaivoskuilu vuosia sitten, Ipswichin pormestari Paul Pisasale kertoi ABC Newsille.

Pisasalen mukaan kukaan ei kuitenkaan toistaiseksi tiedä varmasti, mistä eläkeläispariskunnan takapihalle ilmestynyt aukko on saanut alkunsa. Australian kaivosviranomaisia on tiedotettu tapahtuneesta.

– Kukaan ei tiedä mitä tapahtui, mutta saamme tietää sen seuraavien parin päivän aikana.

Aiemmin pariskunnan kiusana tulvat

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun McKayt joutuivat tekemisiin luonnonmullistusten kanssa. He kärsivät myös vuosien 2010 ja 2011 vaihteessa Queenslandin aluetta runnelleista tulvista.

 – Lupaan, että Ray ja Lynn eivät jää ongelmansa kanssa yksin. Olemme täällä ratkaistaksemme sen. Se on koko yhteisön ongelma.

– Tässä on kyse siitä, että nämä kaksi ihmistä tietävät, että heitä ei jätetä yksin, pormestari Pisasale toisti.

Pormestari Paul Pisasale julkaisi Facebook-sivullaan videon, jossa hän esiintyy Ray McKayn kanssa: 

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös:

    Uusimmat