Mainos

Eläkeiän nosto saattaa olla jo kulman takana

Eläkeikä on vain yksi kysymys eläke- ja työurien uudistusta koskevissa työmarkkinajärjestöjen neuvotteluissa. Päätettävä on niin ikään eläkejärjestelmän rahoituksesta, työeläkemaksuista, työurien pidentämisestä ja eläkkeen suhteesta työttömyysturvaan.

Elinkeinoelämän keskusliitto (EK) olisi valmis eläkeiän nostoon vaikka heti, sanoo EK:n johtava asiantuntija Vesa Rantahalvari. Myös pääministeri Jyrki Katainen (kok.) kertoi Nykypäivän haastattelussa kannattavansa eläkeiän alarajan nostoa kahdella vuodella nykyisestä 63 ikävuodesta.

Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n puheenjohtaja Mikko Mäenpää odottaisi ennen eläkeneuvotteluiden aloittamista Jukka Pekkarisen työryhmän aikaansaannosta. Ryhmä jättää syksyllä selvityksen työeläkejärjestelmän uudistamisesta.

– Asiat ovat niin isoja, että tästä pitäisi saada neuvotella rauhassa ainakin syksyyn 2014 asti, Mäenpää sanoo.

Mäenpää pitää tärkeänä, että eläkkeiden taso tuo nykynuorillekin aikanaan riittävän elintason. Sen suurin haaste on rahoitus.

Myös SDP on taipumassa eläkeiän noston valmisteluun tällä vaalikaudella, jos työmarkkinaosapuolet esittävät rajan nostoa. Vaalilupauksen pitämiseksi SDP ei kuitenkaan suostu tekemään virallista päätöstä asiasta tällä hallituskaudella.

Perjantaina SDP:n puoluesihteeri Reijo Paananen vahvisti puheenjohtaja Jutta Urpilaisen aiemman kannan, että eläkejärjestelmän uudistus on työntekijä- ja työnantajajärjestöjen käsissä.

(MTV3 – STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.