Mainos

Eläinpuistolla vahva usko pandatalon valmistumiseen oikeuden päätöksestä huolimatta – "Kyllä me lähdetään siitä, että pandatalo valmistuu ajoissa"

Hallinto-oikeus on todennut lainvastaiseksi Ähtärin kaupungin päätöksen myöntää takaus Ähtärin eläinpuiston pandatalon rakentamiseen. Vaasan hallinto-oikeus päätti, että kaupunki otti asiassa liian suuren taloudellisen riskin.

Ähtärin eläinpuistossa uskotaan, että pandatalo valmistuu ajallaan oikeuden päätöksestä huolimatta.

Ähtärin kaupunki päätti tammikuussa myöntää pandatalon rahoitukselle 8,2 miljoonan euron omavelkaisen takauksen. Ähtäriläinen yksityishenkilö teki asiasta valituksen.

Valittajan mielestä talousvaikeuksissa oleva Ähtäri lähti tekemään riskialtista sijoitusta, joka saattaa vaarantaa kunnan kyvyn huolehtia sille laissa säädetyistä tehtävistä.

"Oikeuden päätöstä tietysti kunnioitamme"

Oikeus katsoi, että kaupunginvaltuuston päätös oli lainvastainen. Perusteluissa todettiin muun muassa, että taloudellinen sitoumus on merkittävä Ähtärin kaupungin taloudellisiin voimavaroihin nähden eikä takaukselle ollut riittävän kattavia vastavakuuksia.

– Eihän päätös ollut odotusten mukainen. Mutta oikeuden päätöstä tietysti kunnioitamme, Ähtärin eläinpuiston toimitusjohtaja Juhani Haapaniemi sanoi STT:lle.

Pandatalon rakentaminen aloitettiin jo muutama viikko sitten, eikä Haapaniemi usko oikeuden päätöksen estävän sen valmistumista.

– Kyllä me lähdetään siitä, että pandatalo valmistuu ajoissa ja ohjelman mukaisesti ja rakentaminen jatkuu suunnitellusti. Rahoituspäätös tehtiin silloin kun tämä valitus oli jo olemassa eli tietoisena siitä, että tällainen on mahdollista.

Suomen ensimmäisien isopandojen on näillä näkymin tarkoitus saapua Kiinasta Ähtäriin Etelä-Pohjanmaalle vielä tämän vuoden puolella.

Ähtärin kaupunki pohtii nyt, valittaako päätöksestä korkeimpaan hallinto-oikeuteen.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.