Mainos

Ähtäri saa pandansa joulukuussa – uusi pandatalo maksaa miljoonia

Ähtärin eläinpuiston uutuus, kiinalainen jättiläispandapariskunta, on tulossa Suomeen joulukuun lopulla. Sopivien pandojen valintaprosessi on meneillään.

Uuden pandatalon kustannusarvio on noin kahdeksan miljoonaa euroa, ja sen on määrä valmistua joulukuun alkuun mennessä. Rakennukseen tulee pandojen lisäksi muun muassa uusi ravintola ja matkamuistomyymälä.

Vaasan hallinto-oikeus katsoi kuitenkin hiljattain, että Ähtärin kaupungin omavelkainen takaus pandatalolle on lainvastainen. Hallinto-oikeuden mukaan taloudellinen sitoumus on merkittävä Ähtärin kaupungin taloudellisiin voimavaroihin nähden, eikä takaukselle ollut riittävän kattavia vastavakuuksia.

– Ei tämä tilanne millään tavalla rakentamista vaaranna, vaan sovitussa aikataulussa edetään, sanoo Ähtäri Zoon toimitusjohtaja Juhani Haapaniemi.

Rahoitusjärjestelyt on Haapaniemen mukaan jo ennen oikeuden päätöstä hoidettu toisella tavoin. Hanke rahoitetaan kiinteistöleasing-rahoituksella, eli kiinteistön rahoittaja on myös sen omistaja, kun taas käyttäjä on vuokralainen. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.