"Eläinlääkäri olisi luultavasti ehdottanut sen lopettamista" – nainen löysi pientareelta erikoisen näköisen olennon

Uusiseelantilainen nainen löysi tienpientareelta erikoisen näköisen eläimen, jonka lajia oli vaikea ensinäkemältä tunnistaa.

Hollie Warren löysi toukokuun lopulla tienviereltä nukkavierun eläimen. Työmatkalla ollut nainen oli pysähtynyt tutkimaan tarkemmin tiellä vaivalloisesti etenevää olentoa.

Ensi töikseen Hollie kertoo googlettaneensa Uuden-Seelannin jyrsijät, koska ei ollut pystynyt määrittämään eläimen lajia sen ulkonäön perusteella.

– Tarkastelin sitä lähempää ja huomasin, että sillä oli muutama piikki sen selässä. Niiden perusteella tajusin, että eläimen on oltava siili, Hollie kertoo.

"En voinut jättää sitä"

Hollie oli arvioinut tilanteessa, että siili olisi tuskin selvinnyt ilman apua.

– En voinut jättää sitä. En usko, että kovin moni ihminen olisi pystynyt, Hollie uskoo.

Hän otti Nuggetiksi nimeämän siilin kotiinsa ja soitti paikalliseen eläinsuojeluyhdistykseen.

– En soittanut eläinlääkärille, koska siilit luokitellaan Uudessa-Seelannissa tuhoeläimiksi. Eläinlääkäri olisi luultavasti ehdottanut sen lopettamista, Hollie spekuloi.

Hollie suostui itse vapaaehtoisesti hoitamaan siiliä. Piikkinsä menettänyt sairas Nugget kärsi syyhypunkin aiheuttamasta kapista.

Hollielle näytetiin kuinka Nuggetia tulisi hoivata parantavilla öljykylvyillä, jotka auttaisivat siilin kuivan ihon ongelmiin ja edistivät siilin piikkien kasvua. 

Hollie kertoo, että Nugget palautetaan takaisin luontoon kesän aikana, kuhan sen piikit ovat kasvaneet takaisin.

– Nuggetin parantumisprosessi on ollut aika erityislaatuinen. Se on muuttunut möntistä, joka näytti likaiselta kivenmurikalta kauniiksi pikkusiiliksi, jolla on kauniit piikit, Hollie kertoo.

Lähde: Reuters/Storyful

Lue myös:

    Uusimmat