Mainos

Eläinaktivistit raivostuivat paaville – järjesti köyhille sirkusretkiä

Paavi Franciscuksen päätös viedä vähävaraisia roomalaisia sirkukseen on saanut eläinoikeusaktivistit raivoihinsa, kertoo uutistoimisto Reuters.

Aktivistien mukaan paavin ele pitää sisällään luonnon heikoimpien hyväksikäyttöä. Vatikaani kertoi tänään, että sirkusretkiä on järjestetty yhteensä 2 100 ihmiselle.

Sirkusretket ovat suuntautuneet Rooman laitamilla sijaitsevaan Medrano Circus nimeä kantavaan sirkukseen.

Vatikaani järjesti sirkuksen torstai-iltapäivän esitykseen lippuja muun muassa kodittomille, vankiryhmille ja vähävaraisten perheiden lapsille.

– Olemme yllättyneitä, että Vatikaani toimii näin, kommentoi Gaia Angelini.

Angelini edustaa Italian eläintensuojeluyhdistystä. Hänen mukaansa eläinten käyttöä sirkuksissa on vaihettain vähennetty monissa maissa. Angelinin mukaan nykyisin ymmärretään paremmin, että eläinten pitäminen häkeissä ja liikuttelu paikasta toiseen on niille haitallista.

– On yllättävää, että tämänkaltainen hyväntahdon ele pitää sisällään heikomman, tässä tapauksessa eläimen hyväksikäyttöä.

Sirkus kiistää syytökset

Reutersin mukaan vuonna 2016 Paduan kaupungin oikeus tuomitsi sirkuksen johtajan kahdeksan kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen sirkuksen eläinten kaltoinkohtelusta.

Salvatore Mendola, sirkuksen edustaja kertoo Reutersille, että sirkus kiistää edelleen kaikki syytteet ja että tapaus on yhä tuomioistuimen käsittelyssä.

Hänen mukaansa sirkuksella on nyt uusi johtaja.

– Kohtelemme eläimiä erittäin hyvin. Olemme saaneet luvat esiintyä jokaisessa kaupungissa, ja tarkastukset tehdään ennen luvan saamista, hän sanoo.

Vatikaanin mukaan torstaisten sirkusesitysten yhteydessä katsojille on järjestetty mahdollisuus saada apua terveysongelmiin.

Sirkuksen ulkopuolella sijaitsee nimittäin liikkuva terveysasema.

Viime vuosina paavi on perustanut suihkupaikkoja vähävaraisille. Samoissa paikoissa ihmisten on mahdollista päästä hiusten leikkuuseen tai parranajoon.

Reutersin mukaan Franciscus järjesti marraskuussa 2017 yksityiskierroksen kuuluisassa Sikstuksen kappelissa, jossa hän isännöi arviolta 7 000 annoksen gourmet-ateriaa vähävaraisille.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.