Paavi kieltäytyi miljoonalahjoituksesta – "En pidä luvusta 666"

Roomalaiskatolilaisen kirkon johtaja, paavi Franciscus kieltäytyi Argentiinan hallituksen lahjoituksesta, jonka summassa esiintyi ”pedon lukuna” tunnettu numeroyhdistelmä 666, kertoo The Guardian.

Argentiinan presidentin, Mauricio Macrin ja argentiinalaissyntyisen paavi Franciscuksen välillä on ollut jo entuudestaan kitkaa. Päämiesten välien kerrotaan kylmenneen entisestään, kun paavi kieltäytyi presidentin lahjoituksesta, joka oli osoitettu paavin tukemalle järjestölle.

Paavi esiintyi kaksi viikkoa sitten Roomassa järjestetyssä tapahtumassa, jossa katolinen kirkko myönsi tunnustuksia julkisuuden henkilöille, jotka olivat lupautuneet paavin tukeman Scholas Occurentes -koulutusjärjestön edustajiksi.

Macri lahjoitti 16 666 000 pesoa, eli noin miljoona euroa järjestölle pian tapahtuman jälkeen.

Vatikaanin asioita ruotivan Vatican Insider -lehden mukaan paavi oli ottanut yhteyttä järjestön Argentiinan osastoon ja pyytänyt heitä palauttamaan lahjoituksena saadut varat.

– En pidä luvusta 666, paavi kertoi järjestölle lähettämänsä viestin jälkikirjoituksessa. 

Hallitus kiistää jännitteet paavin ja presidentin välillä

Paavi ja presidentti Macri ovat esiintyneet aiemmin poliittisissa keskusteluissa vastakkaisten näkemysten edustajina. Vapaamielinen ja Argentiinan kansalaisaktivisteihin myönteisesti suhtautuva Franciscus on ottanut kantaa esimerkiksi aktivistien pidätyksiin.

Paavin kerrotaan kuitenkin ärsyyntyneen erityisesti tapaan, jolla argentiinalainen media kuvasi lahjoituksen osoituksena paavin ja presidentin välien lämpenemisestä.

Scholas Occurentes -järjestö palautti lahjoituksen ja kertoi, että lahjoitus oltiin pyritty tulkitsemaan joidenkin tahojen keskuudessa väärin.

Argentiinan hallitus on kiistänyt, että lahjoituksen palautuminen olisi aiheuttanut jännitteitä paavin ja presidentin välille.

– Paavia kohtaan ei ole vihamielisyyttä, ulkoministeri Susana Malcorra kertoi tavattuaan paavin Roomassa maanantaina. 

– Se oli todella rikas ja luonnollinen keskustelu vailla syyttelyä tai suurempia aatteellisia erimielisyyksiä, hän jatkoi.

Lue myös:

    Uusimmat