El Pason asukkaat kehottavat Trumpia pysymään pois kaupungista

Latinoenemmistöisen El Pason asukkaat kehottavat Yhdysvaltain presidenttiä Donald Trumpia pysymään pois kaupungistaan. Asukkaat ovat raivoissaan Trumpin aiemmin esittämistä maahanmuuttajavastaisista kommenteista.

Trumpin on määrä vierailla keskiviikkona Meksikon rajan läheisyydessä sijaitsevassa El Pasossa, jossa 22 ihmistä kuoli viikonlopun joukkoampumisessa.

Trump kehotti maanantaisessa puheessaan amerikkalaisia tuomitsemaan valkoista ylivaltaa kannattavat ajatukset ja kiihkoilun. Latinoyhteisön johtajien mukaan presidentin sanat kaikuivat onttoina, koska tämä on pitkään kieltäytynyt puhumasta valkoisesta ylivallasta. Johtajat viittasivat myös Trumpin provosoiviin tviitteihin, jotka on laajasti tuomittu rasistisiksi.

– Tämän presidentin, joka on helpottanut luomaan vihaa, joka mahdollisti lauantain tragedian, ei pitäisi tulla El Pasoon, tviittasi demokraattien presidenttiehdokkuutta tavoitteleva Beto O'Rourke, joka kasvoi El Pasossa.

– Emme tarvitse enempää jakoja. Meidän täytyy parantua. Hänellä ei ole asiaa tänne, O'Rourke jatkoi.

Elpasolainen kongressiedustaja Veronica Escobar kehotti Trumpia harkitsemaan "sitä tosiasiaa, että hänen sanansa ja toimensa ovat olleet osasyynä tapahtuneeseen".

– Minun mielestäni hän ei ole tervetullut tänne, Escobar sanoi MSNBC-uutiskanavalle.

Ilmoittaessaan presidentin vierailusta El Pason pormestari Dee Margo painotti toivottavansa presidentin tervetulleeksi, koska on hänen velvollisuutensa pormestarina tehdä niin.

El Pasosta Trumpin on määrä jatkaa matkaa Daytonin kaupunkiin, jossa kuoli yhdeksän ihmistä joukkoampumisessa niin ikään viikonloppuna.

Lue myös:

    Uusimmat