Henkilötietoja ja passikopioita julkaistiin vahingossa valtion viraston nettisivuilla – ohjelmistovirhe huomattiin vasta viikkoja myöhemmin

144 ihmisen henkilötietoja on näkynyt virheellisesti asiakkaille kaupparekisterin Virre-tietopalvelussa, kertoo Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) tiedotteessa. 

Henkilötietoja ja yritysten edunsaajatietoja on näkynyt asiakkaille, jotka ovat käyttäneet tietopalvelun pikahakua kaupparekisteri-ilmoitusten hakemiseen.

Asiakirjat ovat olleet esimerkiksi kaupparekisteriotteita, henkilötietolomakkeita ja muutamissa tapauksissa myös passikopioita.

PRH:n mukaan vika johtui ohjelmistovirheestä. Vikatilanne alkoi jo kesäkuun 16. päivä, mutta se huomattiin vasta 6. heinäkuuta. Palvelu suljettiin heti.

Virhe on PRH:n mukaan saatu korjattua 8. heinäkuuta ja PRH kertoo ottaneensa yhteyttä ihmisiin, joita tietosuojaongelma koskee. 

Tapauksesta on tehty ilmoitus tietosuojavaltuutetulle.

Kaupparekisterissä on lähes 1,6 miljoonan ihmisen henkilötiedot. Tietopalvelun asiakkaille lähtee päivittäin tuhansia yritystietoja. Henkilötunnuksia lukuun ottamatta kaupparekisterin tiedot ovat pääsääntöisesti julkisia. 

3:36
Tietoturvaguru kertoo, mihin turvallisuusvirheisiin suomalaiset hairahtavat internetissä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja