Mainos

EK:n Häkämies MTV:lle: Tilanne mahdoton, mikäli AKT jättäytyy neuvottelujen ulkopuolelle

Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies pitää neuvottelutilannetta mahdottomana, jos AKT todella jättäytyy neuvottelujen ulkopuolelle.

SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly kertoi järjestön työvaliokunnan kokouksen jälkeen, että SAK on valmis jatkamaan yhteiskuntaneuvotteluja tietyin ehdoin. Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT on kuitenkin ilmoittanut jäävänsä ulos mahdollisesta keskitetystä työmarkkinaratkaisusta.

– Me haluamme tiedon siitä, onko todella niin että AKT on vetäytynyt näistä neuvotteluista, Häkämies sanoo MTV Uutisille.

– Jos AKT pitää tämän linjansa ja pysyy neuvotteluiden ulkopuolelle, se on lähtökohdaltaan mahdoton tilanne. Kaikilla keskusjärjestöillä täytyy olla kaikki liitot takanaan, sanoo Häkämies.

SAK:n työvaliokunta linjasi tänään kaksi uutta ehtoa sovun syntymiselle. Postin kiistaan on saatava ratkaisu ja lisäksi SAK haluaa selvyyden siitä, miten EK suhtautuu kolmikantaiseen lakien valmisteluun.

SAK antoi myös takarajan. Järjestön hallitus kokoontuu maanantaina  7. joulukuuta mennessä ja SAK haluaa siihen mennessä tuloksia.

SAK syytti EK:ta neuvotteluiden vaikeuttamisesta liiton irtauduttua keskitetyistä työmarkkinasopimuksista.

– Kyllä nyt se syytös menee ihan takaisin tuonne Hakaniemeen, Häkämies sanoo.

Juttua muokattu klo 22.06

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.