Mainos

Lyly yhteiskuntaneuvotteluiden tilanteesta: Neulansilmä pitäisi nyt läpäistä

Keskusjärjestöt arvioivat yhteiskuntasopimusneuvottelujen tilannetta seuraavan kerran keskiviikkona. EK:n mukaan neuvottelujen jatkaminen edellyttää AKT:n saamista mukaan yhteiskuntasopimukseen.

– Katseet kohdistuvat yhteen ammattiryhmään, joka vaatii itselleen erioikeuksia. Toivon mukaan tämä saisi heidät ajattelemaan koko kansakunnan etua ja palaamaan pöytään, sanoi EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies.

Keskusjärjestöjen tämänpäiväisessä kokouksessa kuultiin vahvoja vetoomuksia AKT:n saamisesta mukaan yhteiskuntasopimukseen.  
SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly totesi kokouksen jälkeen, että varmaan keskusteluja AKT:n kanssa käydään. Lylyn mukaan nyt on tarkoitus myös katsoa, miten Postin työkiista etenee.

Yhteiskuntasopimusneuvotteluja käydään erittäin ahtaassa raossa.

– Kuuluisa neulansilmä tässä pitäisi nyt läpäistä, Lyly sanoi.

2:35

AKT pysyy linjauksessaan

Ennen tämänpäiväistä keskusjärjestöjen kokousta AKT:n puheenjohtaja Marko Piirainen sanoi pitävänsä EK:n mahtikäskyä työmarkkinaneuvottelujen jatkumiselle outona ja AKT:n seisovan linjauksensa takana.

Piirainen sanoi, että SAK:n kaikki liitot eivät ole mukana nykyisessäkään työllisyys- ja kasvusopimuksessa.

– Sieltä on muun muassa Rakennusliitto ulkopuolella. Kun 2013 työllisyys- ja kasvusopimuksen ensimmäistä jaksoa neuvoteltiin, niin EK ei edellyttänyt, että Ilmailualan Unioni IAU ja Suomen Lentoemäntä- ja Stuerttiyhdistys SLSY olisivat mukana. Nehän jäivät ulkopuolelle.  
Piiraisen mukaan AKT pysyy linjauksessaan, jonka mukaan se vetäytyy yhteiskuntasopimuksesta.

– AKT on tehnyt päätöksensä, ja viimeksi eilen se vahvistettiin. Eikä AKT:ltä tule siihen muutoksia. Me emme lähde tällaiseen yhteiskuntasopimukseen mukaan, jossa maksumiehenä on pelkästään palkansaaja, Piirainen sanoi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.