EK 14: Sébastien Ogier ja Thierry Neuville käyvät uskomatonta taistelua kymmenyksistä – Toyotan japanilaiskuski ajoi rajusti ulos

8:49
Lauantain Tulosruutu paketoi Sardinian MM-rallin toisen ajopäivän tapahtumat

Sardinian MM-rallin kärkisijat ratkeavat vasta aivan viimeisillä erikoiskokeilla.

Rallin kolmanneksi viimeisen ek:n alku viivästyi, kun ensimmäisenä autona päätöspäivän reittiä kiertävä Toyotan Takamoto Katsuta ajoi aivan alkuvaiheilla ulos.

Katsuta leikkasi vasemmalle kääntyvässä mutkassa liian hanakasti, ja penkka lähetti auton ilmalentoon, joka päättyi muutaman voltin jälkeen keskelle tietä.

Katsuta ja kartanlukija Daniel Barritt selvisivät ulosajosta ilman vakavampia vammoja, mutta erikoiskoe jouduttiin kuitenkin keskeyttämään toviksi, jotta Katsuta ja Barritt saivat autonsa siirrettyä pois tieltä.

14. erikoiskoe oli samalla kenraaliharjoitus rallin päättävään power stageen, josta viidelle nopeimmalle on tuttuun tapaan tarjolla lisäpisteitä MM-sarjaan. Ek:n metkut selvitti nopeimmin Hyundain Thierry Neuville.

Rallissa kolmantena oleva Neuville nipisti edellään olevan Toyotan Sébastien Ogierin johdon vain 0,1 sekuntiin oltuaan 14. erikoiskokeella 1,6 sekuntia ranskalaista nopeampi.

– Annoin kaikkeni. En tiedä, mitä voisin enää tehdä. Vaikea pätkä, mutta pidin kaasun pohjassa, Neuville sanoi.

Ogierin ja Neuvillen taistelu muistuttaa heidän kahden vuoden takaista yhteenottoaan Sardiniassa. Tuolloin M-Sportilla ajanut Ogier oli voittotaistelussa 0,7 sekuntia Neuvillea nopeampi.

Tämänvuotista rallia johtavan Hyundain Dani Sordon ero Ogieriin ja Neuvilleen on 16 sekuntia, joten uransa kolmatta MM-rallivoittoa tavoittelevalla espanjalaisella ei ole varaa virheisiin.

M-Sportin Teemu Suninen ajaa enää vain viidennestä sijasta. Neljäntenä oleva Toyotan Elfyn Evans on pudottanut Sunisen päätöspäivänä yli puolen minuutin päähän, ja Hyundain Ott Tänak on yli minuutin päässä Sunisesta kuudentena.

– Mikään ei oikeastaan ole pielessä. Teemme parhaamme, ja se ei riitä. Vähän ajeluksi menee nyt, Suninen sanoi.

WRC3-luokassa Hyundailla ajava Jari Huttunen jatkaa oman luokkansa ja R5-autojen kärkisijalla. Johtomarginaali Skodan Kajetan Kajetanowicziin nähden on kuitenkin vain 5,5 sekuntia. Yleiskilpailussa Huttunen on kahdeksantena.

EK 14, TULOKSET:
1. Thierry Neuville, Hyundai 4:51,3
2. Dani Sordo, Hyundai +0,8
3. Sébastien Ogier, Toyota +1,6
4. Elfyn Evans, Toyota +5,6
5. Ott Tänak, Hyundai +6,6
6. Teemu Suninen, M-Sport +10,9


KOKONAISTILANNE 14/16 EK:N JÄLKEEN:
1. Sordo 2.28:15,2
2. Ogier +16,1
3. Neuville +16,2
4. Evans +55,9
5. Suninen +1:28,9
6. Tänak +2:31,2

Päivän ohjelma:

EK 15

Cala Flumini 2

14,06 km

klo 12.10

EK 16

Sassari-Argentiera 1

6,89 km

klo 13.18

power stage


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja