Mainos

Eiran rakas kissa Pesonen kuoli bensiinillä ja öljyllä valeltuna, myös toinen kissa kärsi samoin – ”Hirveintä, mitä ikinä olen nähnyt”

0:18

Rovaniemellä tutkitaan karua tapausta, jossa ainakin kaksi kissaa on joutunut julman rääkkäyksen kohteeksi. Pesonen-niminen kissa jouduttiin lopettamaan öljyllä valelun seurauksena.

Kaunis Pesonen-kissa oli pahoinpidelty öljyllä niin, että sitä ei kuvasta lähes tunnista.

Pesosen omistaja Eira Evijoki kertoo, että tekijä ei ole tiedossa. Hän oli mennyt torstai-iltana töihin ja jättänyt rakkaan kissansa kotipihalle. Perjantaiaamuna Pesonen tuli kotiin, aivan bensan ja öljyn peitossa.

– Se oli hirveintä, mitä ikinä olen nähnyt, Evijoki kertoo viime viikon torstaina tapahtuneesta tragediasta.

– Yritin pestä sitä, mutta se oli niin kipeä, kun nahka oli mennyt rakkuloille. Lähdin viemään sitä lääkäriin, jossa se jouduttiin lopettamaan. Ainetta oli hengitysteissä, joten se ei olisi selvinnyt, Evijoki jatkaa.

Myös toinen kissa uhrina

Evijoen tiedossa on, että parin päivän päästä löydettiin myös toinen kissa, jokaoli jouduttu lopettamaan vastaavan kohtelun seurauksena.

– Ei täällä kyllä aiemmin ole tällaista tapahtunut, Mäntyvaarassa asuva Evijoki kertoo.

Pennusta asti Evijoen kanssa elänyt Pesonen olisi täyttänyt tänä vuonna neljä vuotta. Kissa oli ”aivan ihana”, ja piti Evijoelle seuraa esimerkiksi tallitöitä tehdessä.

– Vastaili kun sille puhui. Haki mukana postin postilaatikosta. Odotti, että työt on tehty, ja lähti mukana päiväunille. Pienenä istui hevosten selässä, kun niiltä hoidettiin jalkoja, Evijoki muistelee.

Elämä vaikeaa ilman Pesosta

Hän kuvailee vaikeaksi totutella elämään ilman Pesosta.

– Mieheni haluaa uuden kissan, koska on niin tyhjää, kun sitä ei ole. Mutta ikinä ei tule olemaan samanlaista kissaa, niin en ole valmis siihen, hän kertoo.

Aamulehden haastattelema eläinlääkäri Aino Põder vahvistaa, että hän on saanut hoidettavaksi kuvaillulla tavalla pahoinpidellyt kissat.

Toisen kissan niskassa oli lyömisjäljen näköiset vammat, ja sen tassunpohjat ja korvien kärjet olivat palaneet. Myös tämä kissa oli kulkenut Länsikangas–Mäntyvaaran alueella. Tapauksista on ilmoitettu poliisille.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.