Eini sairastui nuorena anoreksiaan – ystävät huolestuivat, mutta laulaja näki itsensä kauniina ja hoikkana: "Luut törröttivät, sitä peili ei minulle kertonut"

Eini kertoo kirjassaan rankasta aiheesta:"Mun minäkuva oli tosi heikko" 2:46
Eini kertoo elämäkerrassaan rankasta aiheesta: "Mun minäkuva oli tosi heikko"

Laulaja Eini puhuu ensimmäistä kertaa siitä, kun hän nuorena sairasti syömishäiriön.

Laulaja Einin elämäkerta Diskokuningatar (Docando) ilmestyi tänään. Kirjailija Anna-Liisa Hämäläisen kirjoittamassa kirjassa pureudutaan siihen, kuinka arasta ja kiltistä Einistä kasvoi vahva nainen. Eini kertoo kirjassaan ensimmäistä kertaa muun muassa siitä, kuinka hän nuorena sairasti syömishäiriön.

Uutisaamu-lähetyksessä vieraana ollut Eini kertoi suorassa lähetyksessä siitä, kuinka syömishäiriö aikoinaan ilmeni.

– Olin noin 22-vuotias nuori tyttö. Omasta mielestäni oma minäkuvani oli tosi heikko. Olin epävarma nuori nainen, joka etsi omaa paikkaansa elämässä.

– Eihän nuoren minän tarvitse kuulla muutamalta kohdalta, oletko lihonut tai sinun pitäisi laihduttaa.

Eini kuuli ulkopuolisilta kyselyitä, onko hän lihonut tai kehotuksia, että pitäisikö laihduttaa. Eini kokeili nuoruudessaan erilaisia laihdutuskuureja, mutta lopulta päätti syödä todella vähän.

Eini vähensi hiljalleen entistä enemmän ruokailua, ja hän alkoi huomata tuloksia hyvin nopeasti.

– Joku tuli sanomaan, että olen laihtunut ja kehui hyvännäköiseksi. Se pisti pökköä pesään ja jätin vielä enemmän syömättä.

Eini kertoo, kuinka 80-luvulla syömishäiriöstä ei puhuttu paljoa.

– Minulla tuli ensin anoreksia ja sen jälkeen vielä bulimia eli aloin oksentaa sitä syötyä ruokaa ulos. Reilu kolme vuotta sitä sairastin ja itse sain itse parannettua itseni. Aloin syömään pieniä annoksia ja sillä tavalla ruoka alkoi pysymään sisällä.

Läheiset olivat huolissaan Einistä, joka laihtui ystävien silmien edessä. He kyselivät Einin ruokailujen perään, mutta hän ei itse nähnyt asiassa ongelmaa.

– Kun itse katsoin peilistä, olin tosi kaunis ja hoikka. Luut törröttivät joka puolella, sitä peili ei minulle kertonut.

– Yleisökin huusi lavalle, että älä tyttö enää laihduta. Sitten aloin kiinnittää itse huomiota, että ehkä minun täytyy tälle jotain tehdä.

Miten nuoruudessa sairastettu syömishäiriö vaikuttaa Einiin nykyään? Katso video.

Eini – ujosta pikkutytöstä koko kansan diskokuningatar 8:22

Uutisaamu nähdään joka arkiaamu kello 6.25 alkaen mtv-palvelussa ja MTV3-kanavalla!

Lue myös:

    Uusimmat