Eilen illalla Snapchatin lisäksi vakavia ongelmia oli Spotifyssa ja Pokémon Gossa – syy mysteerisille ongelmille selvisi

Monissa suomalaisten suosimissa palveluissa esiintyi ongelmia eilen illalla Googlen pilvipalvelun kaatumisen myötä. Aiheesta uutisoi muun muassa Cnet, Suomessa Mobiili.fi.

Tämä ei ollut hetkellisesti eilen illalla mahdollista: Katso yllä olevalta videolta, miten Pokémon Go -peliä pelataan!

Useat Snapchatin käyttäjät saattoivat havaita eilen illalla ongelmia sovelluksen toiminnassa. Uutisoimme aiheesta eilen, silloin vakavien ongelmien syyt olivat täysi mysteeri.

Nyt on paljastunut, että vastaavia vakavia ongelmia oli samaan aikaan myös muissa suosituissa palveluissa, kuten esimerkiksi Spotifyssa ja Pokémon Go:ssa. Palvelut saattoivat olla kokonaan poissa käytöstä tai ne toimivat todella heikosti.

Syynä pilvipalvelun kaatuminen

Google ilmoitti eilen illalla Suomen aikaa ongelmien johtuneen sen Google Cloud -pilvipalvelun kaatumisesta. Snapchat, Spotify ja Pokemon Go hyödyntävät pilvipalvelua toimintansa perustana.

Google kertoo korjanneensa ongelmat vain 45 minuutissa. Yhtiö kertoo käynnistävänsä sisäisen selityksen asiasta ja korjaavansa mahdollisesti järjestelmää ongelmien välttämiseksi jatkossa.

Mobiili.fi-sivuston mukaan yksittäisissä palveluissa voi esiintyä ongelmia ajoittain, mutta nykypäivänä useammissa eri yhtiöiden sovelluksissa esiintyvät ongelmat johtuvat useimmiten joko juuri ongelmista näiden käyttämissä pilvipalvelualustoissa tai verkkoyhteyksissä.

Lähteet: GoogleCnetMobiili.fi

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja