Eikö uni tule? Näin nukahdat minuutissa

Onko tapanasi pyöriä sängyssä unta odottaen? Testaa seuraavan kerran yksinkertainen hengitystekniikka, ja uni saattaa tulla nopeammin kuin arvaatkaan.

Haaveiletko nukahtavasi nopeammin? Yksinkertaiseen 4-7-8-hengitystekniikan kerrotaan auttavan saamaan unen päästä kiinni jopa minuutissa! Tekniikan puolestapuhujien mukaan keuhkot tulevat nimittäin tällä keinolla täyteen ilmaa, elimistö saa enemmän happea, ja olo rauhoittuu.

Näin 4-7-8-tekniikka toimii: Hengitä esiin pitkään ulos. Hengitä sitten nenän kautta sisään neljä sekuntia, pidätä hengitystä seitsemän sekuntia ja hengitä ulos suun kautta kahdeksan sekuntia. Jatka 2–4 sarjan verran.

Miksi tekniikka toimii? Stressaantunut ja ahdistunut ihminen hengittää nopeasti ja pinnallisesti. Hän saattaa jopa alitajuntaisesti pidättää hengitystään. Kun hengität sisään neljän sekunnin ajan, pakotat itsesi vetämään happea. Kun pidätät hengitystä seitsemän sekuntia, happi pääsee verenkiertoon vaikuttamaan. Tämän jälkeen päästät vielä hiilidioksidin keuhkoistasi hengittämällä ulos kahdeksan sekunnin ajan.

Tekniikka hidastaa sydämensykettäsi ja lisää hapensaantia verenkiertoosi. Se saattaa jopa saada sinut hieman pökerryksiin toimien näin rauhoittavasti.

Tunnetuin 4-7-8-tekniikan puolestapuhuja on lääkäri Andrew Weil. Hän on puhunut tekniikan puolesta siitä asti, kun se kehitettiin. Weilin mukaan tekniikka toimii siksi, että se rauhoittaa mielen ja rentouttaa lihakset. Nukkumaanmenoajan lisäksi Weilin mukaan hengitysharjoituksia kannattaa tehdä pitkin päivää, mutta ainakin kaksi kertaa päivässä.

Katso videolta, kun Weil näyttää, kuinka tekniikka toimii:

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja