Eikö työnteko maita? Kokeile näitä piristäviä vinkkejä!

Joskus kehon energiatasot ovat niin alhaalla, ettei työnteosta tai muistakaan aktiviteeteista tahdo tulla mitään. Kokeile näitä kahdeksaa tehokasta vinkkiä, joista suurinta osaa voit tehdä työpäiväsi aikana.

Jos nuokut työpisteelläsi eikä työnteosta tahdo tulla mitään, kokeile esimerkiksi pikaista happihyppelyä tai muita tehokkaita ja virkistäviä konsteja.

1. Haukottele

Anna mennä ja haukottele kerrankin oikein makeasti – se on kehosi tapa lepuuttaa hetki aivoja. Kunnon haukottelun jälkeen saatat olla huomattavasti energisempi, ja tunnet olosi heränneemmäksi.

2. Liiku

Jo pelkkä kymmenen minuutin reipas kävely tai hölkkä saa sinut tuntemaan olosi virkeämmäksi jopa kahden tunnin ajan! Pienellä vaivalla voit siis parantaa energiatasojasi huomattavalla tavalla. Käytä siis seuraava kahvitaukosi kahvin siemailun sijasta reippaaseen ulkoilmassa kävelyyn.

3. Mene YouTubeen

Kyllä, voit katsoa yhden tai kaksi hauskaa videota työpäiväsi aikana YouTubesta. Hyvät naurut nimittäin kohottavat verenpainetta ja lisäävät sydämen sykettä. Nauramisen jälkeen tunnet olosi varmasti hieman pirteämmäksi.

4. Katso jotakin punaista

Kun katsot jotakin kirkkaan punaista, saat heti elimistössäsi korkeamman vaihteen päälle. Tulisen punaisen näkeminen saa lihaksesi toimimaan nopeammin ja paremmin, mikä puolestaan antaa lisäenergiaa myös muulle kropalle.

5. Syö chiansiemeniä

Luontaistuotekaupoissa myytävät Chia-kasvin siemenet ovat erinomainen energian lähde. Jos espresso ei ole lempijuomaasi, voit nostaa energiatasoja syömällä virkistävää B-vitamiinia ja proteiinia sisältäviä siemeniä esimerkiksi jogurtin seassa.

6. Venyttele

Onko olosi vetämätön? Kokeile tätä yksinkertaista venytystä, sillä se stimuloi hermostoa ja saa sinut varmasti heräämään: Mene oviaukkoon seisomaan jalat pienessä haara-asennossa. Kurkota käsilläsi oven yläreunaan ja työnnä samalla rintakehää eteenpäin. Tämä ei kuitenkaan ole ainoa virkistävä asento, vaan kaikenlainen venyttely ja jumppaus saa sinut piristymään.

7. Treenaa

Naisille tehdyn kyselyn mukaan 38 prosenttia heistä koki olonsa kaikista virkeimmäksi kunnon lenkin tai salitreenin jälkeen. Yritä siis jonakin aamuna herätä aikaisin ja käydä juoksemassa virkistävä aamulenkki ja päiväsi voi sujua paljon jouhevammin.

8. Syö ravinteikasta ruokaa

Tutkimukset osoittavat, että Omega-3–rasvahappojen nauttiminen parantaa mielialaa ja aivojen toimintaa. Syö siis lounaaksi esimerkiksi kalaa ja vihanneksia, etkä pääse väsähtämään ruokailun jälkeen.

(MTV3)

Lähde: Health.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja