Eikö siivoaminen kiinnosta? 9 tapaa, jotka kannattaa omaksua

Kadehditko ihmisiä, joiden kodit ovat jatkuvasti täydellisen siistejä? Ei hätää, kotiin ei tarvitse palkata siivojaa, kunhan vain omaksut tavat, jotka ovat yhteisiä siistin kodin omaaville ihmisille.

Tunnetko sinäkin jonkun, jonka koti tuntuu aina pysyvän siistinä? Vaikka kuinka lappaisit vierailulle yllättäen, et koskaan saa häntä kiinni sotkuisesta kodista.

Haluaisitko sinäkin hallita siistin kodin salat? Lue 9 tapaa, jotka ovat yhteisiä ihmisille, joiden ei koskaan tarvitse siivota kotiaan!

1. He korjaavat vaatteensa pois joka ilta

Kun vaihdat yöpuvun päälle, saattaa olla houkuttelevaa heittää päivällä käytetyt vaatteet tuolin päälle tai jopa lattialle. Älä kuitenkaan lankea tähän laiskan miehen ansaan. Sinulta ei vie kuin pari sekuntia heittää vaatteet pyykkikoriin tai viikata ne kaappiin. Ja olet kyllä kiitollinen käyttämästäsi ajasta siinä vaiheessa, kun huomaat, ettei sinun tarvitse metsästää parittomia sukkia ympäri makuuhuonettasi seuraavana pyykkipäivänä.

Sama pätee myös silloin, kun kokeilet uusia asukokonaisuuksia tai olet juuri pessyt pyykkiä – laita vaatteet heti kaappiin takaisin.

2. Heillä ei ole ylimääräistä

Mitä teet tusinalla lakanoita tai viidellä juustoraastimella? Jos et tarvitse sitä, anna se pois. Kun saat lisää kaappitilaa, on tavaroiden laittaminen oikeille paikoilleen paljon helpompaa.

3. He pitävät paperiroskat minimissään

On helppoa jättää mainospostia, pizzapaikan ruokalistoja ja vanhoja sanomalehtiä kodin joka nurkkaan. Luo sen sijaan hyvä arkistointijärjestelmä ja säästä tärkeät dokumentit ja heitä loput pois!

4. He pyyhkivät kaikki pinnat käytön jälkeen

Mitä vähemmän likaa kerääntyy, sitä helpompi on siivota. Home, rasva ja ruokatahrat eivät ainakaan tee kotiasi kutsuvamman näköiseksi. Pyyhi keittiön pinnat aina ruoanlaiton jälkeen ja kylpyhuoneen lavuaari aina kasvojen- ja hampaidenpesun jäljiltä.

5. Heillä ei ole turhaa tavaraa sängyllään

Sisustustyynyt ja torkkupeitot ovat kivannäköisiä, mutta ne kannattaa pitää minimissään. Mitä vähemmän aikaa sinulla kuluu sängynpetaukseen aamulla, sitä todennäköisemmin sen myös teet.

6. He laittavat kengät ja takit omille paikoilleen

On tavallista, että eteiseen kerääntyy kasa kenkiä tai että takit löytyvät päällekkäin eteisen penkiltä, mutta se ei saa kotiasi näyttämään yhtään siistimmältä. Laita kengät aina paikoilleen eteisen kaappiin tai aseta kenkäteline oven lähelle. Ripusta myös takkisi naulaan heti, kun otat sen pois.

7. He eivät koskaan anna tiskien kerääntyä

Tämä on yksinkertainen neuvo, mutta on parempi käyttää ruokailun jälkeen muutama minuutti siihen, että peset muutaman astian tai laitat ne pesukoneeseen kuin, että käytät viikon päästä kasaantuneiden tiskien pesuun moninkertaisen määrän aikaa.

8. He laittavat tavarat takaisin omille paikoilleen

Kun teet tämän, ei sinulle keräänny epävakaata pinoa dvd-levyjä, lehtiä, kirjoja tai leluja sohvapöydällesi. Kun laitat tavarat aina takaisin omille paikoilleen, et joudu tekemään viiden minuutin paniikkisiivousta ennen kuin vieraat saapuvat.

9. He pyyhkivät pölyt ja imuroivat säännöllisesti

Muutama minuutti pölyjen pyyhkimistä ja imuroimista ainakin 2–3 kertaa viikossa säästää sinut supersiivoukselta viikonloppuna, kun haluaisit muutenkin vain rentoutua.

Lue myös:

    Uusimmat