Eikö sähköposti taaskaan mennyt perille? Näin siirrät isoja tiedostoja helposti

Harva sähköpostiohjelma välittää isoja tiedostoja. Tämä hankaloittaakin esimerkiksi videoiden tai useamman kuvan välittämistä sähköpostitse.

Apuun löytyy kuitenkin onneksi nimenomaan isojen tiedostojen siirtämiseen tarkoitettuja sovelluksia, joilla isojenkin tiedostojen jakaminen onnistuu hetkessä.

Esittelemme niistä muutaman.

Dropbox on pilvipalvelu, johon käyttäjä lataa haluamansa tiedostot. Kun kansio on luotu, voi käyttäjä valita, kenellä antaa myös käyttöoikeuden tiedostoihin. Tämä tapahtuu lisäämällä muiden käyttäjien sähköpostiosoitteet Dropboxissa. Mikäli tiedostot haluaa vain jakaa, voi vastaanottajalle lähettää pelkän linkin oikeaan kansioon. Dropbox tarjoaa jakotilaa rajoitetun määrän.

Send Anywhere ei vaadi rekisteröitymistä tiedostojen lähettämiseksi. Lisäksi tiedostojen kokoa tai lähetyskertojen määrää ei ole rajoitettu. Sovellus täytyy kuitenkin ladata ensin käyttöönsä, toisin kuin WeTransfer. Sovelluksen pystyy yhdistämään myös Outlookin sähköpostiin. Tiedostoja lähettäessä käyttäjä saa kuusimerkkisen koodin, joka välitetään vastaanottajalle. Koodi on voimassa vain rajoitetun ajan.

WeTransferilla pystyy siirtämään ilman rekisteröitymistä maksimissaan 2 gigatavun verran kerrallaan. Maksullisella rekisteröinnillä tiedostoja voi lähettää jopa 20 gigatavua kerrallaan. Tiedostojen lataamista ei tarvitse odottaa eli tiedostojen lähettäminen käy nopeasti. Lähetystä varten lomakkeeseen täytetään sekä vastaanottajan että oma sähköpostiosoite.

Box on maksullinen palvelu tiedostojen jakoon. Tutkimuslaitos Gartner on valinnu sovelluksen parhaaksi tiedostojenjakopalveluksi. Box lupaa turvallisen tavan jakaa tiedostoja. Palvelua voi käyttää millä laitteella tahansa. Kuten Dropboxissa, myös Boxissa tiedostoja voi työstää yhdessä esimerkiksi työkavereiden tai perheenjäsenten kanssa tai lähettää suoraan linkin haluamalleen vastaanottajalle.

MailBigFile on ilmainen palvelu, jolla tiedostoja voi lähettää maksimissaan viisi kerrallaan. Tiedostojen maksimikoko on kaksi gigatavua ja latauslinkki on voimassa 10 päivää. Halutessaan vuosimaksua vastaan palvelusta saa huomattavasti enemmän irti – tällöin voi esimerkiksi seurata tiedostoja. 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja