Eikö paino putoa? Viisi asiaa romuttavat painonpudotuksesi

Yhä useammat havittelevat unelmavartaloaan, mutta joskus se saattaa jäädä unholaan viiden syyn takia.

Eikö paino putoa millään? Kiinnitä huomio näihin viiteen asiaan ja saat takuulla uutta pontta kilojen karisteluun.

Aamupala unohtuu

Osa saattaa jättää aamupalan syömättä säästääkseen muutaman kilokalorin, mutta näin ei kannata tehdä. Aamupala saa aineenvaihdunnan hyvin käyntiin heti aamusta alkaen ja antaa myös runsaasti energiaa kaikenlaisten askareiden suorittamiseen. Aamupala kannattaa erityisesti syödä silloin, jos ajattelit urheilla jo heti aamutuimaan.

Valitset huonoja välipaloja

Treenin aikana laskeskellaan usein kulutettujen kaloreiden määrää. Urheilusuorituksen jälkeen ei kannata heti tarrata rasvaisten tai sokeristen välipalojen kimppuun, sillä tällöin hikoilu menee hieman hukkaan. Ruokavaliolla on suuri rooli painonpudotuksessa, joten mieti tarkkaan mitä suuhusi laitat.

Unohdat hikitreenin

Jotkut saattavat kuntosalilla jättää kunnon lämmittelyn ja hikoilun välistä. Lihasmassa polttaa paljon rasvaa ja kaloreita myös rentoutuessasi, mutta esimerkiksi salilla ei kannata suoraan siirtyä painojen pariin. Painonpudotuksessa on nimittäin äärimmäisen tärkeää myös harrastaa aerobista liikuntaa, joka kehittää keuhkoja ja sydäntä.

Nautit kävelemisestä

Käveleminen on hyväksi sydämelle, mutta välillä keho vaatii myös sitä, että menet aivan äärirajoille. Laita Rocky-tunnuskappale soimaan ja juokse sydämesi kyllyydestä. Kilot karisevat takuulla, jos hyödynnät kuntoilussasi intervalliharjoittelua.  

Pidät liian pitkiä taukoja

Voit olla tyytyväinen kahdesta huikeasta treenistäsi. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että voit nyt maata sohvalla viikon putkeen hyvällä omatunnolla varustettuna. Näet hyviä tuloksia, jos harrastat liikuntaa säntillisesti ja treeniohjelmaasi sopivasti muokaten.

Lähde: Fit Sugar

Lue myös:

    Uusimmat