Mainos

Eikö muistikortti tunnu riittävän? 5 keinoa, joilla saat puhelimen muistin riittämään kauemmin

Vaikka puhelimessa olisi isompi muistikortti käytössä, täyttyy se nopeasti mitä turhemmista asioista. Muutamalla niksillä muistia voi kuitenkin säästää.

Mikäli puhelimesi ilmoittaa jatkuvasti täpötäydestä muistikortista, kannattaa selvittää, mikä muistikortin tilaa syö eniten. Esimerkiksi kuvat ja videot kannattaa tallettaa myös pilvipalveluun jo turvallisuudenkin puolesta.

Mashable listasi viisi vinkkiä, joilla älypuhelimen muistia voi säästää helposti.

1. Kuvaa videota pienemmällä resoluutiolla

Välillä videoita voi kuvata huonommallakin laadulla. Mikäli tapanasi on päivittäin kuvata söpöjä pätkiä lemmikkisi touhuista, saattaa pienempi resoluutio riittää hyvinkin. Kokeile siis vaihtaa resoluutio välillä pienemmäksi kameran asetuksista.

2. Älä säilytä viestejä ikuisesti

Tekstiviestejä tai muiden sovellusten kautta tulleita viestejä on tuskin tarve säilyttää ikuisesti. Tarkista, voiko puhelimessasi säätää itse, kuinka kauan viestit säilytetään puhelimen muistissa, kunnes ne katoavat itsestään.

3. Muista tämä asetus!

Ainakin iPhone-puhelimissa on HDR-kuvaus, mikä kuluttaa nopeasti muistikortin tilaa. Mikäli et koe tätä ominaisuutta tärkeäksi jatkuvassa käytössä, kannattaa tehdä pieni päivitys asetuksiin.

4. Tarkista, mitä sovellukset lataavat laitteelle automaattisesti

Eri sovellukset saattavat tallettaa automaattisesti dataa laitteellesi. Esimerkiksi suositun pikaviestisovellus WhatsAppin kautta vastaanotetut kuvat saattavat automaattisesti tallentua myös puhelimen muistiin. Mikäli et kaipaa kuvia, kannattaa muutos tehdä kyseisen sovelluksen asetuksista.

5. Hyödynnä pilvipalveluita

Varsinkin jos kuvaat puhelimellasi paljon, kannattaa kuvat tallentaa automaattisesti pilvipalveluun puhelimen muistin sijaan. Saman voi tehdä myös manuaalisesti aina silloin tällöin ja näin tyhjentää puhelimen muisti. Samalla voi myös valikoida, mitkä kuvat ovat oikeasti säästämisen arvoisia.

 

Lähde: Mashable

***


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.