Hidasteleeko iPhone? Näin nopeutat puhelimesi toimintaa

Älypuhelimen nopeuttamiseksi monet suorituskykyyn vaikuttavat sovellukset kannattaa kytkeä pois päältä ja kaikki turha sisältö poistaa laitteesta.

Puhelimen ikääntyessä laite hidastuu väistämättä, vaikka mikään ei ole niin ärsyttävää kuin hidasteleva puhelin. Onneksi tilanteeseen ei kuitenkaan tarvitse täysin tyytyä, sillä muutamalla helpolla vinkillä hidastelevan iPhonen voi elvyttää nopeammaksi.

1. Älä sulje puhelimen taustalla pyöriviä sovelluksia

Yleisen harhaluulon mukaan älypuhelimen taustalla pyörivät sovellukset kannattaa sulkea virran säästämiseksi, vaikka tämä ei ole totta. Todellisuudessa tästä ei ole mitään apua – päinvastoin. Lue lisää täältä, miksi sovellusten sulkeminen ei kannata.

2. Päivitä laitteesi

Järjestelmäpäivitykset yleensä korjaavat kaikkia puhelinta vaivaavia bugeja ja ongelmia, jotka voivat saada puhelimen toimimaan hitaammin. Pidä siis huolta, että iPhonessasi on uusin iOS-versio.

3. Poista tarpeettomat sovellukset

Kukaan ei todennäköisesti käytä 50 sovellusta päivittäin. Puhelimen nopeuttamiseksi laitteesta kannattaakin poistaa kaikki sovellukset, joita ei ole käyttänyt viimeisen kahden viikon aikana. Roskiin joutavat myös turhat kuvat sekä turhat liitteet, jotka voi tarkastaa iPhonen asetuksista.

4. Kytke automaattinen lataus pois

Joissakin sovelluksissa päällä oleva automaattinen lataus voi vaikuttaa merkittävästi iPhonen suorituskykyyn – samalla laite voi myös täyttyä tarpeettomasti. Asetuksista iTunes & App Store -kohdasta voi kääntää automaattiset lataukset pois päältä.

5. Puhdista evästeet ja välimuisti

IPhonen nopeuttaminen onnistuu hyvin myös tyhjentämällä evästeet ja sovellusten välimuistit. Safariin kertyneet tiedot voi poistaa kätevästi pääasetukset-sivulta. Sovelluksissa välimuistin tyhjentäminen voi olla hankalampaa, sillä jokaisen sovelluksen asetuksista tiedot pitää poistaa yksitellen.

6. Kytke Siri pois päältä

Sirin erilaiset toiminnot hidastavat iPhonea merkittävästi. Useimmat käyttäjistä eivät edes hyödynnä ääniohjausominaisuuksia ollenkaan tai ainakaan säännöllisesti, joten ne kannattaakin kääntää heti pois. Tämä onnistuu asetuksista Siri ja haku -kohdasta. Kytke pois päältä ainakin ”Suggestions in Search” ja Suggestions in Look up”.

7. Poista kaikki tiedot

Tämä vanha, tosin hiukan radikaali tapa toimii erittäin hyvin vieläkin, kun puhelimen toimintaa yrittää nopeuttaa. Kyseessä on siis koko laitteen tyhjentäminen, oletustilan palauttaminen. Ensin kaikki data kannattaa varmuuskopioida iTunesiin ja iCouldiin. Valitse asetuksista yleiset kohdasta reset, ja poista kaikki sisältö ja asetukset.

8. Käynnistä laite uudelleen

Erittäin helppo, mutta toimiva kikka: puhelimen uudelleen käynnistäminen usein korjaa ajoittaisen hidastelun. Elisan kehityspäällikkö Mikko Pukkilan mukaan puhelin kannattaisi sammuttaa minimissään kerran viikossa. Lue aiheesta lisää täältä.

Lähde: Mashable

***

1:58

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja