Eikö kumppani enää viehätä seksuaalisesti? Näin sytytät liekin uudelleen

Pitkässä suhteessa seksuaalinen vetovoima kumppaneiden välillä usein hiipuu. Sen saa uuteen nousuun, kun katsoo kumppaniaan muiden silmin.

– Kaikki me ajaudumme rutiineihin ja kaavoihin. Jotain siinä ihmisessä on kuitenkin ollut, mihin on alun perin ihastunut. Itse meinasin erota yli 20-vuotisen avioliittoni aikana monta kertaa ennen lopullista päätöstä, mutta jostakin rakkaus aina löytyi, Hiirestä puumaksi -teoksen kirjoittanut Sari Järn sanoo.

Lemmen kukoistamista helpottavat yhteinen aika ja tekeminen.

– Jos molemminpuolista kunnioitusta ei ole ja suhde on mennyt nälvimiseksi, kipinää on vaikea löytää. Sitä vain halveksuu sitä "sohvaperunaa".

Järn sanoo, että yllätys voikin olla aikamoinen, kun tuon sohvaperunan kanssa sitten astuu ovesta ulos.

– Parikymppisen typykän mielestä miehesi voi olla komeakin pantteri. Kannattaa kiinnittää huomiota siihen, millä tavalla katsoo omaa ihmistään – ehkä on aika pestä rillit.

– Esimerkiksi kauppakeskuksessa näkee, miten muut ihmiset katsovat omaa kumppania. He näkevät hänet aivan toisella tavalla kuin itse. Kun tossukka onkin toisen mielestä viehättävä, iskee hirveä mustasukkaisuus. Toisen jäte on toisen aarre – mutta ehkä se jäte voisikin olla ihan oma aarre?

Toista pitää jaksaa huomioida ja yllättää.

– Lähde mukaan juttuihin, vaikket itse olisikaan niin innostunut. Löytäkää yhteistä naurettavaa, Järn sanoo.

Studio55.fi/Piia Simola

Kuvat: Antti Mentula ja Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja