Eikö koronapandemia olekaan hellittämässä? CNN: Vahvistetut tartuntatapaukset kasvavat maailmalla nopeammin kuin koskaan

0:43
Järkyttävä video: lomakohteessa vähät välitettiin koronarajoituksista.

Koronavirustapaukset kasvavat tällä hetkellä maailmanlaajuisesti nopeammin kuin koskaan aiemmin pandemian aikana. Uusia tartuntoja todetaan yli 100 000 päivässä, uutisoi CNN.

CNN on julkaissut nettisivuillaan John Hopkinsin yliopiston tietoihin pohjautuvan kaavion, josta näkyy selvästi, että kesäkuun alussa koronatartunnoissa on selkeä maailmanlaajuinen piikki, joka näyttää vain jatkavan kasvuaan.

Tapausten lisääntyminen voi osittain selittyä testauskapasiteetin kasvulla, mutta vieläkään testejä ei ole kaikissa maissa tarpeeksi tarkan kuvan saamiseksi.

Koronavirus on käyttäytynyt hyvin eri tavalla eri maissa. Uusien tapausten lukumäärä on hidastunut monissa maissa, joihin pandemia oli iskenyt aiemmin rajusti, mukaan lukien Kiina, Yhdysvallat, Iso-Britannia, Italia, Espanja ja Ranska. 

Kuitenkin monissa maissa, etenkin Etelä-Amerikassa, Lähi-idässä ja Afrikassa, koronan leviämisaste näyttää edelleen kiihtyvän, selviää CNN-analyysistä ja Johns Hopkinsin yliopiston tiedoista. Tiedot osoittavat, että Libyassa, Irakissa, Ugandassa, Mosambikissa ja Haitissa todettujen koronatapausten määrä kaksinkertaistuu joka viikko. Brasiliassa, Intiassa, Chilessä, Kolumbiassa ja Etelä-Afrikassa tapaukset kaksinkertaistuvat kahden viikon välein.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja