Ei, tätä ei ole photoshopattu: Uuden edustus-Bemarin keula saattaa järkyttää herkimpiä

BMW esitteli uuden 7-sarjan 1:51
BMW esitteli Detroitin autonäyttelyssä uuden 7-sarjan edustusauton.

Edustus-Bemarin kasvojenkohotus tuo mukanaan X7-luksusmaasturista tuttuja piirteitä.

Baijerilaisvalmisteisten autojen keuloilta löytyvät legendaariset "munuaiset" ovat olleet viime aikoina kasvamaan päin. Lokakuussa esitelty X7-luksusmaasturi osoitti myös sen, ettei niille ole olemassa lainkaan maksimikokoa. 

Detroitin autonäyttelyssä esitelty uusi 7-sarjan edustussedan jatkaa X7:n viitoittamalla tiellä. Maski nimittäin häkellyttävän suuret keulan muihin mittoihin nähden. BMW:n mukaan keulagrilli on kasvanut edellisestä sukupolvesta 40 prosentilla.

Päivitystä on tarjolla myös perän muotoihin. Muodissa oleva koko takaliston leveydeltä loistava valoraita nähdään nyt myös 7-sarjassa. Kyljestä katsottuna merkittävin ero edelliseen on kylkilistan hieman jyrkempi muoto.

Jopa 585 hevosvoimaa

Etu- ja taka-akselin ilmajouset ovat vakiovaruste. Kuljettajaa hemmotellaan 12,3-tuumaisella digitaalisella mittaristolla ja 10,3-tuumaisella kojelautaan kiinnitetyllä kosketusnäytöllä – ilmastoiduista ja hierovista istuimista nyt puhumattakaan.

Uusi seiskasarjalainen saapuu tarjolle kuusi-, kahdeksan- ja kaksitoistasylinterisinä variantteina. Bensamoottoreista saadaan tehoa irti 210 kilowatista (286 hv) aina 430 kilowattiin (585 hv, M760Li). Jopa neljällä turbolla varustettuja dieselmoottoreita tarjotaan 195-kilowattisesta (265 hv) 294-kilowattiseen (400 hv).

Tarjolla on luonnollisesti myös ladattava hybridi. BMW:n mukaan pelkällä sähköllä voidaan kulkea enimmillään noin 60 kilometriä.

Lue myös:

    Uusimmat