Ei, tätä ei ole photoshopattu: Uuden edustus-Bemarin keula saattaa järkyttää herkimpiä

1:51
BMW esitteli Detroitin autonäyttelyssä uuden 7-sarjan edustusauton.

Edustus-Bemarin kasvojenkohotus tuo mukanaan X7-luksusmaasturista tuttuja piirteitä.

Baijerilaisvalmisteisten autojen keuloilta löytyvät legendaariset "munuaiset" ovat olleet viime aikoina kasvamaan päin. Lokakuussa esitelty X7-luksusmaasturi osoitti myös sen, ettei niille ole olemassa lainkaan maksimikokoa. 

Detroitin autonäyttelyssä esitelty uusi 7-sarjan edustussedan jatkaa X7:n viitoittamalla tiellä. Maski nimittäin häkellyttävän suuret keulan muihin mittoihin nähden. BMW:n mukaan keulagrilli on kasvanut edellisestä sukupolvesta 40 prosentilla.

Päivitystä on tarjolla myös perän muotoihin. Muodissa oleva koko takaliston leveydeltä loistava valoraita nähdään nyt myös 7-sarjassa. Kyljestä katsottuna merkittävin ero edelliseen on kylkilistan hieman jyrkempi muoto.

Jopa 585 hevosvoimaa

Etu- ja taka-akselin ilmajouset ovat vakiovaruste. Kuljettajaa hemmotellaan 12,3-tuumaisella digitaalisella mittaristolla ja 10,3-tuumaisella kojelautaan kiinnitetyllä kosketusnäytöllä – ilmastoiduista ja hierovista istuimista nyt puhumattakaan.

Uusi seiskasarjalainen saapuu tarjolle kuusi-, kahdeksan- ja kaksitoistasylinterisinä variantteina. Bensamoottoreista saadaan tehoa irti 210 kilowatista (286 hv) aina 430 kilowattiin (585 hv, M760Li). Jopa neljällä turbolla varustettuja dieselmoottoreita tarjotaan 195-kilowattisesta (265 hv) 294-kilowattiseen (400 hv).

Tarjolla on luonnollisesti myös ladattava hybridi. BMW:n mukaan pelkällä sähköllä voidaan kulkea enimmillään noin 60 kilometriä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja