Mainos

Video: Merestä pelastettu Madsen poliisille sukellusveneen upottua: "Tiedän vain, että hänen nimensä on Kim"

1:21

Tanskalainen keksijä Peter Madsen, 46, oli yksin sukellusveneessään perjantaina 11. elokuuta, kun vene upposi. Madsen pelastettiin yksityisveneeseen, ja hän kertoi heti, että sukellusveneessä juttua tekemässä ollut ruotsalaistoimittaja Kim Wall ei ollut enää hänen mukanaan.

Tanskan TV2 on nyt julkaissut videon, josta käy ilmi millaisen keskustelun Madsen kävi poliisin kanssa päästyään maihin. Poliisi kysyi ensimmäisenä Madsenilta veneellä olleen ruotsalaistoimittajan yhteystietoja.

– Ne ovat minun puhelimessani meren pohjassa, Madsen vastasi.

– Etkö tiedä hänen nimeään, poliisi ihmetteli.

– Tiedän vain, että hänen nimensä on Kim. En tarkista toimittajien taustoja, kun he soittavat ja kysyvät haastattelua, Madsen sanoi.

Selitti hymyillen viasta veneessä

Tanskan TV2 seurasi Madsenin kulkua poliisiautolle. Madsen hymyili kameralle ja selitti, että sukellusvene upposi vian takia.

– Painolastitankkiin tuli vika. Se ei ollut mitenkään vakavaa ja yritin korjata sitä, mutta se vain paheni. Nautilus upposi 30 sekunnissa, en ehtinyt edes sulkea luukkuja. Se oli hyvä, koska muuten olisin siellä alhaalla, Madsen sanoi toimittajalle.

Poliisiautoon mennessään Madsen kysyi, mitä hänelle tapahtuu seuraavaksi.

– Emme tiedä. Selvitämme mitä on tapahtunut, poliisi vastasi.

Madsen oli huolissaan siitä, miten paljon sukellusveneen nostaminen tulisi maksamaan ja miten vaikeaa se olisi. Wallista ei enää puhuttu.

Valehteli tapahtuneesta

Ensimmäisissä kuulusteluissa Madsen kertoi poliisille jättäneensä Wallin edellisenä iltana Kööpenhaminaan satamaan.

Myöhemmin hän muutti kertomustaan. Viimeiseksi hän kertoi, että sukellusveneessä tapahtui onnettomuus ja Wall kuoli. Madsen kertoi haudanneensa Wallin mereen.

Wallin silvottu ruumis löytyi maanantaina Kögenlahden rantavedestä läheltä sukellusveneen uppoamispaikkaa. Ruumiista on jäljellä pelkkä torso, jossa ei ole päätä, käsiä tai jalkoja. Dna-testeissä varmistui, että ruumis on Kim Wallin.

Poliisi epäilee Madsenin aiheuttaneen Wallin kuoleman.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.