Englannissa maskin käytöstä tulossa omaehtoista – "On siirryttävä uuteen aikaan, jossa opettelemme elämään viruksen kanssa"

Englannissa monista sitovista koronarajoituksista on tulossa omaehtoisia lähiaikoina. Lähes kaikista määrätyistä rajoituksista on tarkoitus luopua kahden viikon kuluttua niin sanottuna ”vapauden päivänä” 19. heinäkuuta.

Britannian asuntoministeri Robert Jenrick sanoi yleisradioyhtiö BBC:n haastattelussa, että jatkossa esimerkiksi kasvomaskien käyttö on kansalaisten omassa harkinnassa.

Rajoituksia puretaan, vaikka deltamuunnoksen myötä tartunnat ovat olleet kasvussa. Sairaalahoitoon joutuneiden määrä on kasvanut viikossa 55 prosenttia.

– Rokotusten ansiosta voimme purkaa rajoituksia ja palata niin lähelle normaalioloja kuin mahdollista. Meidän on siirryttävä uuteen aikaan, jossa opettelemme elämään viruksen kanssa ja kannamme henkilökohtaista vastuuta, Jenrick sanoi.

Britannian hallituksen odotetaan myös ottavan lähiaikoina kantaa koulujen tilanteeseen. Kouluissa on muodostettu koronakuplia, joissa yhdenkin oppilaan tartunta johtaa muiden ryhmän jäsenten karanteeniin.

Ison-Britannian eri osat vastaavat melko pitkälle itse omista rajoitustoimistaan. Skotlannissa maskien käytölle on paikallishallinnon mukaan edelleen tarvetta esimerkiksi julkisissa kulkuvälineissä ja kaupoissa. Skotlannissa on tarkoitus purkaa rajoituksia elokuun 9. päivä.

Lue myös:

    Uusimmat