Ehkäise uudenvuoden krapula – 5 parasta keinoa

Makuja.fi koosti yhteen tutkimusten mukaan parhaat keinot krapulan ennaltaehkäisyyn.

Jos haluat välttää uudenvuoden kostean juhlinnan jälkeisen krapulan, kokeile näitä ennaltaehkäiseviä keinoja:

1. Kunnon ateria

Syöminen vähentää myrkyllisten asetaldehydien määrää vatsassa. Nämä etikkahapon aldehydit ovat juurikin niitä aineksia, jotka saavat sinut voimaan pahoin seuraavana päivänä. Mitä sitten kannattaa syödä? Vastaus on kunnollinen ja ravitseva ateria.

2. Parsa

Eteläkorealaisen lääketieteellisen Jeju National -yliopiston tutkimuksen mukaan muutaman parsatangon syöminen ennen juomista voi ehkäistä krapulan. Tutkijoiden mukaan parsan sisältämät aminohapot sekä mineraalit voivat lievittää krapulaoireita sekä suojella maksaa. Eniten hyödyllisiä mineraaleja sekä aminohappoja löytyy tutkijoiden mukaan parsan kärjestä, eli sen niin sanotuista lehdistä.

3. Perunamuusi tai muu rasvainen ruoka

Erityisesti rasvaisesta ruoasta voi olla apua krapulan ennaltaehkäisyssä. Joissain kulttuureissa on tapana juoda oliiviöljyä ennen alkoholin nauttimista krapulan ehkäisemiseksi. Rasvaisesta perunamuusistakin voi tutkijoiden mukaan olla apua.

4. Maito

Vesi on todistetusti tehokas ja tarpeellinen juoma, kun halutaan välttää alkoholin nauttimisen aiheuttamat krapulaoireet. Nestetasapainon saa kuitenkin asiantuntijan mukaan vielä parempaan tasapainoon toisen juoman avulla. Migreenilääkäri Andy Dowson suosittelee maidon juontia ennen nukkumaanmenoa.

– Maidon juonti ennaltaehkäisee monet krapulaoireet. Krapulan laukaisee alhainen verensokeri ja kehon kuivuminen. Nämä voivat myös laukaista migreenin. Maito nesteyttää kehoa tehokkaasti ja nostaa myös verensokeritasoja.

5. Mansikat

Espanjalaistutkimuksen mukaan mansikat voivat suojella vatsaonteloa alkoholin huonoilta vaikutuksilta. Mansikoiden positiivinen vaikutus ei ole ainoastaan yhteydessä niiden antioksidatiivisiin kykyihin, vaan myös siihen, että marjat aktivoivat kehon omia puolustusentsyymejä sekä antioksidantteja.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja