Mainos

Ehditkö liikkua vain viikonloppuisin? Sinulle on hyviä uutisia!

Arkiliikunnan vähyydestä ei kannata tuntea huonoa omaatuntoa, sillä jo yhdestä viikottaisesta liikuntakerrasta on merkittävää hyötyä terveydellesi. 

Jos liikunta tuntuu jäävän arkipäivinä muiden kiireiden jalkoihin, asiasta ei kannata ottaa stressiä. Englantilaistutkimuksen mukaan jo pelkkä viikonloppuliikunta auttaa ylläpitämään terveyttäsi ja kuntoasi. 

Viikonloppuliikunta pitää hoikkana ja terveenä

Tutkijoiden mukaan yhdellä tai kahdella viikottaisella liikuntakerralla on lähes samat vaikutukset, jos liikuntaa harrastettaisiin useammin. Tulokset antavat tutkijoiden mukaan synninpäästön niille ihmisille, jotka potevat huonoa omaa tuntoa arkiliikunnan vähyydestä.

– Miljoonat ihmiset nauttivat urheilusta kerran tai kaksi viikossa, mutta he saattavat tuntea syyllisyyttä siitä, etteivät he tee tarpeeksi, Loughboroughin yliopiston tutkija Gary O´Donovan kertoo.

Jo yhdellä viikottaisella liikuntakerralla voi tutkijan mukaan pysyä kunnossa. 

– Me löysimme tästä selkeitä hyötyjä. Se tekee heistä hoikkia ja terveitä.

Tutkimukseen osallistui lähes 64 000 keski-iältään 40-vuotiaita aikuista Englannissa ja Skotlannissa. Niillä seuratuilla henkilöillä, jotka liikkuivat yhden tai kaksi kertaa viikossa, todettiin olevan 41 prosenttia pienempi riski sairastua sydän- ja verisuonitauteihin kuin liikkumattomilla. Samaan prosenttiin päästiin henkilöillä, jotka liikkuivat vähintään kolme kertaa viikossa.

Muutama liikuntakerta viikossa pienensi syöpäriskiä 18 prosentilla, useasti liikkuvilla vastaava luku oli 21 prosenttia.

Kahvakuulalla voit treenata vaikka omassa olohuoneessasi. 


Lähde: TheGuardian 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.