Mainos

Egyptin matkailu ei ole kärsinyt levottomuuksista

Suomalaiset turistit lomailevat Egyptissä maan poliittisesta kuohunnasta huolimatta.

– Meille ei ole tullut peruutuksia. Punaisen meren rannikolla matkat on toteutettu normaalisti, sanoo Anu-Eveliina Mattila Finnmatkojen viestinnästä.

Hän muistuttaa, että Egyptissä on ollut epävakaa sisäpoliittinen tilanne jo pitkään. Epävakaus voi Mattilan mukaan vaikuttaa matkustajamääriin, mutta tällä hetkellä vaikutusta ei näy ainakaan Suomesta tehtyjen Egyptin matkojen määrässä.

– On vielä varhaista sanoa, millainen vaikutus levottomuuksilla on matkailuun, koska tilanne on nyt kriittisimmillään, Mattila sanoo.

Hänen mukaansa Egyptissä lomailee parhaillaan 144 Finnmatkojen kautta lomansa järjestänyttä suomalaista. Heistä osa on vain lennon ostaneita, osa pakettiloman valinneita matkailijoita.

Egyptin sesonki alkaa syksyllä

Aurinkomatkojen kautta maassa on puolestaan tällä hetkellä vain muutama omatoimimatkaaja. Se johtuu siitä, että Egyptin lomien sesonki alkaa vasta syksyllä.

– Valmismatkat alkavat vasta lokakuun puolessa välissä, kertoo Aurinkomatkojen viestintäpäällikkö Anniina Metsola.

Lokakuun matkoja on jo myyty hyvin, eikä Metsola usko levottomuuksien vaikuttavan matkustajamääriin. Osa matkan varanneista asiakkaista on kuitenkin kysellyt, uskaltaako maahan matkustaa.

Metsola muistuttaa, että matkatoimistot seuraavat tarkasti ulkoministeriön ohjeita ja tiedottavat niistä asiakkailleen.

– Katsomme lähempänä, jos jotain muutoksia tulee. Hyvin usein, jos Kairossa on levotonta, se ei sillä tavalla näy lomakohteissa, niissä on rauhallista.

Kairon hotelleissa riittää asiakkaita

Kairon hotelleihin tehdyn soittokierroksen mukaan levottomuudet eivät ole rokottaneet pääkaupungin matkailua erityisemmin.

Marriot Cairo Hotel, Intercontinental Cairo ja Cairo Downtown Hotel kertovat, etteivät levottomuudet ole vaikuttaneet turisten määrään.

–Meillä on paljon turisteja Saksasta ja Kanadasta. Eilen ihmiset olivat kaduilla ulkona, mutta tänään ei tapahdu enää mitään. Kaikki sujuu varmasti jatkossa hyvin, kertoo Cairo Downtown Hotellin vastaanottovirkailija.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.