Eeva: Petri Nygårdille elämän rajallisuus tuli todeksi jo nuorena – äiti sairasti alkoholismia ja isällä oli skitsofrenia

Rap-artisti Petri Nygård avautuu Eeva-lehdessä rankoista perhekokemuksistaan ja vanhempiensa kuolemasta.

Rap-artisti Petri Nygård, 50, kertoo Eeva-lehden 2. heinäkuuta julkaistussa jutussa, että hänen nyt jo edesmenneen äitinsä alkoholiongelmat alkoivat tulla esille, kun poika oli parikymppinen.

Nygård muistaa joulun, jolloin äidin alkoholiongelmat alkoivat näkyä. Tuona jouluna hän matkusti vanhempiensa kanssa Lontooseen Maarit-siskonsa luokse. Nygård löysi äitinsä kotoa tyhjiä viinapulloja pyykkikoreista ja keittiönkaapeista. 

– Kaadoin viinat vessanpönttöön, mutta eihän se mitään auttanut, Nygård kertoo Eeva-lehdessä. 

Nygård hoiti äitinsä työkeikkoja, kun tämä ei päässyt ylös sängystä siivoojan työhönsä. 

Nygård oli 25-vuotias, kun hänen äitinsä kuoli sairaalassa alkoholimyrkytyksen aiheuttamaan sydänkohtaukseen. Hän ei koskaan lähtenyt katsomaan äitiään, sillä ei halunnut sairaalaa mukaan viimeisiin muistoihin. 

Äitinsä kuoleman jälkeen Nygård muutti isänsä luo Tampereelle. Isä alkoi oireilla ja oli vuoroin masentunut ja vuoroin raivon vallassa. Nygård alkoi pitää yhä tiiviimmin yhteyttä Lontoossa asuvaan Maarit-siskoonsa ja ymmärsi, että isän käytös johtuu sairaudesta.

– Olin tiennyt teini-ikäisestä lähtien, että isällä on skitsofrenia. En ollut täysin ymmärtänyt asiaa, sillä isä ei oireillut lapsuus- ja nuoruusvuosieni aikana, Nygård kertoo Eevalle. 

Alta voit katsoa tunnelmia Petri Nygårdin Raision keikalta. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Isän vointi ailahteli vuosia ja hän kuoli sydänkohtaukseen joulukuussa 2017. Kuolemasta soitti Nygårdille hänen siskonsa, kun veli oli ajamassa keikalle. Hän päätti hoitaa sovitut työt energiseen esiintymistyyliinsä, mutta takahuoneessa tuli itku. 

– Isä tuli lavalla jatkuvasti mieleeni, sillä tajusin, miten paljon olin lainannut biiseihini hänen sanontojaan. Esimerkiksi Selvä päivä -kappaleessani on monia isän letkautuksia, Nygård kertoo Eevalle. 

Elämän rajallisuuden konkretisoiduttua Nygårdille varhain hän on onnellinen, että saa elää juuri tätä elämää. 

– Aamuisin ajattelen, että mahtavaa, tästä se taas lähtee. Sain herätä uuteen päivään. Kaikki eivät herää, Nygård pohtii Eevalle. 

Lähde: Eeva

Lue myös:

    Uusimmat