Eeli Tolvaselta suora vastaus huhumyllyn keskelle – "Olen tehnyt päätöksen"

Jääkiekon uusi sukupolvi - Snaipperi Eeli Tolvanen 9:18

Suomalaislupaus Eeli Tolvasen kohdalla on spekuloitu sitkeästi sitä, palaako hän vielä täksi kaudeksi Eurooppaan? 19-vuotias hyökkääjä täräytti suoran vastauksen aiheeseen liittyen aamun Huomenta Suomessa.

Tolvasesta julkaistaan tämän viikon torstaina Keijo Leppäsen kirjoittama ”Snaipperi – Eeli Tolvasen tarina” (Keile Oy) -kirja, jossa käydään läpi maalitykin nousua parrasvaloihin.

Tolvanen vieraili puhelimen välityksellä keskiviikon Huomenta Suomessa, jossa hän avasi muun muassa nykytilannettaan.

Tolvasen kohdalla on väläytelty mahdollisuutta, jossa hän palaisi vielä viime kauden seuransa Jokereiden paitaan. Tolvasen sopimuksessa on pykälä, jonka mukaan hänet voidaan lainata Eurooppaan, mikäli hän ei saa peliaikaa NHL:n puolella.

Torstaina julkaistavan kirjan kirjoittanut Leppänen kysyi aamun lähetyksessä Tolvaselta siitä, meinaako hän palata vielä täksi kaudeksi Suomeen?

– Olen tehnyt sen päätöksen, että tänne jäädään, Tolvanen vastasi suoraan Pohjois-Amerikasta.

– NHL on unelma ja se on niin paljon lähempänä tätä kautta kuin esimerkiksi KHL:stä käsin, Tolvanen jatkoi.

Tolvasen mukaan hän pyrkii kehittämään kokonaisvaltaista peliä ja puolustuspeliä AHL:ssä. Tämän lisäksi toivomuslistalla on lisää fyysistä vahvuutta. Näiden elementtien petraamisen kautta Tolvasella pitäisi olla hänen mukaansa ”hyvät mahdollisuudet” nousta NHL:ään.

Tämän syksyn aikana moni nuori suomalaispelaaja on debytoinut NHL:ssä. Tolvasen kohdalla Nashville Predators (hänen sopimusseura) on valinnut kärsivällisen lähestymistavan. Tolvanen lähetettiin syksyn harjoitusleirin päätteeksi AHL:n puolelle.

– Totta kai uskon siihen, että pystyisin pelaamaan jo NHL:ssä. Nyt kävi näin. Nashvillessä on totuttu tähän. Hyvin moni siellä pelaava on käynyt mutkan Milwaukeen kautta. Osasin vähän odottaa, että se tie saattaa tulla eteen, Tolvanen sanoi Predatorsin ratkaisuun liittyen.

Viime kaudella Tolvanen nakutti KHL:ssä 49 runkosarjaottelussa tehot 19+17=36. Kauden aikana Tolvanen viiletti Jokereiden lisäksi Suomen paidassa olympialaisissa, miesten MM-kisoissa, nuorten MM-kisoissa sekä kolmen ottelun ajan Predatorsin NHL-miehistössä.

Aamun Huomenta Suomen keskustelu näkyy ylhäältä videolta.

Lue myös:

    Uusimmat