Mainos

Edustajatoverit eivät ymmärrä puhemiehen tyylikritiikkiä – "Hakkaraisen farkutkin ihan siistit"

Eduskunnan puhemies Maria Lohela (ps) toivoi politiikan toimittajien aamukahvitilaisuudessa kansanedustajilta konservatiivisempaa pukeutumista. MTV Uutisten tavoittamat kansanedustajat eivät puhemiehen kritiikkiä niele. Heidän mielestään eduskunnassa pukeudutaan siististi, eikä ylilyöntejä ole nähty.

– En ymmärrä hänen hätkähdystään. Kierrän todella paljon kansainvälisissä kokouksissa ja minun mielestäni suomalaiset parlamentaarikot pukeutuvat tosi siististi ja arvokkaasti – jopa Teuvo Hakkarainen, joka kulkee farkuissa, on minun käsitykseni mukaan pitänyt hyvin siistejä farkkuja jalassa, sdp:n kansanedustaja Maria Guzenina sanoo.

Puhemies ei hänen mukaansa ole edes sellaisessa asemassa, että hän voisi kritisoida yksittäisten edustajien tyyliä.

– Jokainen pukeutuu oman tyylinsä mukaisesti. Ihmettelen, miksi hän nostaa tällaisen asian juuri nyt esille. Ymmärtäisin, että hän olisi kiinnittänyt siihen huomiota kesäkuukausina, kun naisilla on mahdollisesti enemmänkin olkapäät paljastavia mekkoja tuolla parlamentin käytävillä. Nyt tuntuu vähän siltä, että yritetään tehdä kärpäsestä härkästä ja viedä huomio pois esimerkiksi hallituksen leikkausesityksiltä, Guzenina sanoo.

Myöskään sdp:n kansanedustaja Nasima Razmyar ei allekirjoita Lohelan kritiikkiä.

– Itse en ole nähnyt lepsuilua pukeutumisessa, enkä ole kiinnittänyt huomiota siihen, että siinä olisi jotain poikkeavaa. Tietysti eduskuntatyöhön liittyy oma arvokkuutensa ja se pitäisi ymmärtää, mutta en ole tosiaan huomannut mitään erikoista.

Razmyar ei muista omalta kansanedustajauraltaan ainuttakaan sellaista tapausta, jossa joku kansanedustaja olisi ollut töissä olkapäät paljaana.

– Ehkä joskus kesäkuukausina voi olla käsivarret paljaana, mutta sekin on harvinaista. Kunnioitus ja arvostus lähtee kyllä muista asioista kuin pukeutumisesta, esimerkiksi siitä, miten salissa keskustellaan ja huomioidaan toisia ihmisiä, Razmyar sanoo.

Myös kokoomuksen konkaripoliitikon Ben Zyskowiczin mielestä eduskunnassa pukeudutaan asianmukaisesti.

– Eduskunta on aika konservatiivinen laitos, en ole nähnyt mitään ongelmia. Muistan, että joku edustaja tuli shortseissa istuntosaliin ja silloinen puhemies ei hyväksynyt sitä. Silloin kun ollaan virallisissa kokouksissa, miehille jonkinlainen puku kuuluu. Se onko sitten kravattia tai ei, se on eri asia, Zyskowicz sanoo.

Puhemies Lohela sanoo huomanneensa myös politiikan toimittajien pukeutumisessa liian rentoa otetta. Lisäksi hän toivoisi, että toimittajat teitittelisivät kansanedustajia nykyistä useammin.

Tässä asiassa Zyskowicz on Lohelan kanssa samoilla linjoilla.

– Olen aika vanhan koulukunnan mies tässä suhteessa. Joskus se häiritsee, että hyvin nuoret toimittajat sinuttelevat ministeriä jossain ajankohtaislähetyksessä ja kysyvät "mitä sää tästä oot mieltä" -tyyliin. Luulen, että tämä on tullut  Ruotsista. Suomessa on ollut pitkään tapana, että juuri ajankohtaisohjelmissa ja uutisissa vieraita teititellään. Kyllä minulle tämä vanha tapa sopii oikein hyvin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.