Mainos

Eduskunnan vaatekohu jakaa mielipiteet: "No voi hyvät hysselit!"

Eduskunnan puhemies Maria Lohelan (ps.) lausunto naiskansanedustajien konservatiivisemmasta pukeutumisesta jakaa MTV Uutisten lukijoiden mielipiteitä.

Osa MTV Uutisten Facebook-sivuilla aihetta kommentoineista lukijoista pitää Lohelan kantaa hyvänä, sillä heidän mukaansa eduskuntaan kuuluu hyvä pukeutumisetiketti.

"Kyllä muuten on eduskunnassa ollut pukeutumisetiketti ihan aina. Sitä vaan ei noudateta enää kovinkaan tarkasti."

"Minusta asiallinen pukeutuminen on ihan perusjuttuja tämän tason ammateissa. Eikös se kuulu jo ihan toisten kunnioittamiseen. Että ne legginssit ei ole työasu myöskään. Mutta ei se sitä tarkoita ettei voisi pukeutua persoonallisesti."

"Muuallakin maailmassa pukeudutaan siististi ja melko peittäviin asuihin, kun ollaan tällaisessa virassa, tai kun saadaan ansiomerkki ym. Kuuluu yleissivistykseen. Meidänkin on aika oppia!"

"Asiallisuus käyttöön niin puheissa kuin vaatetuksessa. Virkatehtävissä kun ovat!"

"Siisti ja asiallinen pukeutuminen on paikallaan etenkin eduskunnassa ja työpaikoilla yleensäkin. Paljasta pintaa voi sitte halutessaan esitellä muualla."

"En ymmärrä Lohelan juttua"

Joidenkin mielestä puhemiehen vaatekommentointi kuuluu puolestaan menneeseen aikaan.

"Minä en kyllä nyt ymmärrä tuota Lohelan juttua, en minä ainakaa ole juurikaan naiskansanedustajilla nähny mitenkää erityisen "paljastavaa" pukeutumista, toki on voinu olla hihaton mekko, paita yms. joihin Lohela ehkä viittaa, mutta eihän tuo nyt mitään niin "paljastavaa" ole, mitä tuosta puhemiehen, tai siis naisen, jutusta vois ymmärtää..."

"Ei taida edustajilla olla tähdellisempää tekemistä, kuin kytätä toistensa pukeutumisia...?"

"No voi hyvät hysselit! Eikö rouva puhemiehellä ole parempaa tekemistä, kun vahdata naiskansanedustajien pukeutumista. Tasavallassa siis kaikki hyvin, paitsi naikansanedustajioen paljaat olkapäät. Eipä ole meikäläisen silmää satuttanut, vaikka katselen erittäin usein kyselytunnit."

MTV Uutiset kysyi nettisivuillaan lukijoilta, pitäisikö kansanedustajien pukeutumiseen puuttua tiukemmin. Äänet jakautuvat lähes kahtia: 47 prosenttia äänestäneistä oli sitä mieltä, että kansanedustajien tulisi miettiä tarkemmin pukeutumistaan, kun taas 53 prosenttia oli tyytyväinen kansanedustajien nykyiseen pukeutumistyyliin.

Sitaateissa olevat mielipiteet on poimittu MTV Uutisten Facebook-sivuilta. Äänestystulokset on laskettu kello 21.00.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.