Mainos

Perussuomalainen varapuhemies Eerola kiinnitti huomiota eduskunnan pukeutumisetikettiin ja toivoo: Naisille pukukoodi, kun kerran miehilläkin on

2:21
Keskustan Matti Vanhanen valittiin eduskunnan puhemieheksi.

Eduskunnan toiseksi varapuhemieheksi tänään valittu Juho Eerola (ps.) sanoo kiinnittäneensä huomiota naisten pukeutumiseen eduskunnassa. Eerola toivoo, että myös naisten osalta määriteltäisiin, tasa-arvon nimissä, mikä on sopivaa pukeutumista.

Kansanedustajan arvokkaaseen käyttäytymiseen kuuluu myös pukeutuminen, ja Eerola sanoo olevansa sen suhteen konservatiivi.

Puhemiehet ohjaavat tarvittaessa pukeutumisetiketin tulkinnassa.

– Pukeutumissäännöt tulee säilyttää nykyisellään. Olen konservatiivi tässäkin suhteessa. Miehille ehdottomasti puku, ei välttämättä tumma, kauluspaita ja kravatti. Farkut ainoastaan silloin, jos ne ovat tummat ja jos ei ole aikomus esiintyä siellä (istuntosalissa) julkisesti, vaan istua vain paikoillaan, Eerola linjaa.

Eerola sanoo kiinnittäneensä huomiota naisten pukeutumiseen eduskunnassa.

– Naisilla ei ole kovin tarkkaa pukukoodia ole. He voivat pukeutua käytännössä miten tahansa ja monesti pukeutuvatkin. Eikä siitä monesti heille huomauteta, kuten miehille huomautetaan, ihan asiaankuuluvasti, jos he eivät pukeudu oikein, Eerola sanoo.

– Tasa-arvon kannattajana toivon, että myös naisilla, yhtä tarkasti kuin miehillä, määriteltäisiin mikä on sopivaa pukeutumista, Eerola sanoo.

Eerola ei kuitenkaan halua ottaa kantaa yksityiskohtaisesti, mitä naiset voivat pukea eduskuntaan päälle ja mitä ei.  

– En lähde yksityiskohtaisesti sanomaan, minkälaiset vaatteet ne pitää olla, mutta jonkinlainen tietty pukeutumiskoodi tulisi olla, kun miehilläkin on, Eerola toistaa.

”Ei tässä simputteluun aleta”

Eerolan mukaan ylilyöntejä tapahtuu harvoin ja hän uskoo valtaosan edustajista ymmärtävän pukeutumissäännöt. 

– Uskon, että suurin osa ymmärtää kuitenkin tämän. Mutta aina on muutama nuori kapinallinen, tai entinen nuori siellä joukossa, että  välillä joutuu hienotunteisesti ja hienovaraisesti muistuttamaan heitä siitä. Ei tässä kuitenkaan simputteluun aleta, Eerola sanoo.

Istuntosalin pukeutumisen ytimeen on vakiintuneen käytännön mukaisesti katsottu kuuluvan asiallinen ja siisti pukeutuminen.

Eerola muistuttaa talon arvokkuudesta. 

– Tämä on instituutio ja tietyissä ammateissa pukeudutaan tietyillä tavalla, kuten poliisit ja lääkäritkin tekevät. Tämä on samanlainen "uniformuammatti", Eerola sanoo. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja