Mainos

Eduskuntatalon portaat siirtyneet metrin jalkakäytävän puolella

Eduskuntatalon suurremontin yksi näkyvimmistä osista on pääportaiden purkaminen. Kiviportaat ovat valuneet aikojen kuluessa metrin verran tontin reunan yli kadulle päin.

Lisäksi raoista valuu vettä alla oleviin tiloihin. Portaat uusitaan kokonaan, ja niiden alle asennetaan lumensulatusjärjestelmä.

Remontissa tehdään myös muita isoja rakennemuutoksia ja uusitaan tekniikkaa. Samalla entisöidään remontin tarpeessa olevat pinnat ja yksityiskohdat, osa kalusteistakin.

Väistötiloihin siirrytään vuoden päästä keväällä vaalitauolla. Istuntosalina remontin ajan toimii naapurissa sijaitseva Sibelius-Akatemian konserttisali.

– Kansanedustajat mahtuvat saliin juuri ja juuri, kun näyttämöä puretaan vähän, kertoo eduskunnan kiinteistötoimiston päällikkö Ilona Nokela.

Tällä hetkellä remontti on käynnissä esimerkiksi eduskuntatalon maanalaisissa tiloissa. Sinne tehdään tilaa logistiikalle, kiinteistöhuollolle ja puusepänverstaalle.

– Sinne tulee myös varaistuntosali, kuten siellä on ollutkin, kertoo eduskunnan apulaistiedotuspäällikkö Rainer Hindsberg.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.